Vogelgriep op vogeleiland De Kreupel in Andijk

Reactie(s)

ANDIJK – Op het vogeleiland De Kreupel zijn dode vogels gevonden. De gemeente Medemblik meldt dat vogelgriep daarvan de is doodsoorzaak. Het risico op overdracht van het vogelgriepvirus op mensen is zeer klein. Alleen personen die intensief en/of langdurig contact hebben gehad met besmette dieren of dierlijke producten lopen een klein risico op een infectie met een dierlijk griepvirus.

De Kreupel is een 70 hectare groot, als natuurgebied aangelegd kunstmatig eiland in het IJsselmeer, gelegen op 4,5 kilometer uit de kust van Andijk. Het wordt beheerd door Staatsbosbeheer

Aantreffen dode vogel

De gemeente geeft informatie over wat te doen als de inwoners een dode vogel aantreft: “Raak deze dan niet aan en ruim de vogel ook niet zelf op. Neem contact op met de gemeente om de dode vogel op te laten ruimen, (0229) 85 60 00.”

Voor heel Nederland geldt momenteel een ophok- en afschermplicht voor bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor vlees- en eierenproductie. Deze ophokplicht is niet voor particulieren die hobbymatig vogels en pluimvee houden.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post