Volg 24 Uurs zeilrace met finish in Medemblik live via radio en tv

Reactie(s)

MEDEMBLIK – De Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is een jaarlijkse zeilwedstrijd op IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee en Noordzee. Met 700 schepen, 3500 bemanningsleden is de Delta Lloyd 24 uurs Zeilrace het grootste zeilevenement van Nederland. Ook internationaal staat het evenement in de belangstelling; deelnemers uit België, Engeland en, met in de laatste jaren een sterke toename, Duitsland. De Vereeniging van Kustzeilers organiseert dit grootse zeilevenement voor de 52e keer.

De deelnemende boten vertrekken op vrijdagavond 26 augustus vanuit veertien locaties langs het IJsselmeer en Markermeer voor deze jaarlijkse beproeving van zeilvaardigheden en finishen een etmaal later voor de kust van Medemblik. Het weer vormt een sterke tactische factor. Nadat de edities van 2014 en 2015 het uiterste van de bemanningen vergden door harde wind en onweersbuien viel vorig jaar halverwege de zaterdagmiddag de wind volledig weg en wist ongeveer de helft van de deelnemers niet op tijd te finishen.

Zij die geen risico’s hadden genomen en rond twee uur ’s middags reeds bij de laatste te ronden boei waren, vielen in de prijzen. Een extra rak van een paar mijl kon al betekenen dat de finish niet meer te halen was. Maar dat is het mooie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De organisatie hoopt dat ook dit jaar tactisch gezien weer een uitdagende race zal worden.

Regatta radio en TV

Voor de tweede maal doet Regatta Radio live verslag tijdens de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace, dit keer samen met Radio Hoorn. Het team houdt vanuit de mobiele Regatta Radio Studio naast het wedstrijdkantoor bij de Visafslag thuisblijvers, zeilers en niet zeilers van vrijdagmiddag 17:00 tot en met 23:00 uur en zaterdag van 09:00 tot en met 19:00 uur op de hoogte van de vorderingen van de deelnemers en het verloop van de wedstrijd. Live updates vanaf het water en de kade bij de Visafslag, interviews met deelnemers en organisatie, tips van bekende zeilers en lekkere muziek wisselen elkaar af.

Regatta Radio is zaterdag te beluisteren via Radio Hoorn en Radio Enkhuizen en in samenwerking met Zeilhelden. Deze organisatie verzorgt ook zaterdag vanaf 17:00 uur live beelden van de binnenkomst van de schepen via het Youtube kanaal van Zeilhelden en Weeff TV (kanaal 45 ziggo).

Deelname

Deelname aan de wedstrijd is mogelijk in de volgende klassen: ORC, Rond- en Platbodem, Klassieke Scherpe jachten, Poly-Classic jachten en zeegaande multihulls. Niet gemeten kajuitzeiljachten kunnen deelnemen aan de 24 Uurs Tocht. De inschrijven is vrijdag 19 augustus 17.00 uur gesloten!


Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post