Inzet verkeersregelaars voor veilige fietsoversteek Raadhuislaan

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Nu het werk aan de N23 Westfrisiaweg door Heijmans is stilgelegd, vraagt een aantal tijdelijke situaties om aandacht. Vanaf woensdag 16 november 2016 zet de provincie verkeersregelaars in bij de Raadhuislaan in de gemeente Stede Broec. Bovendien laat de provincie op korte termijn de verkeerssituatie bij een aantal tijdelijke voorzieningen door een onafhankelijk bureau in kaart brengen.

Inzet verkeersregelaars

Tijdelijke maatregelen RaadhuislaanVanaf woensdag 16 november 2016 worden verkeersregelaars ingezet op de Raadhuislaan. Dit gebeurt in de ochtend (7:00-10:00 uur) en de middag (15:00-18:00 uur). De verkeersregelaars begeleiden de fietsers die tijdelijk de Raadhuislaan moeten oversteken. Deze worden specifiek hier ingezet omdat fietsers hier zonder verkeerslicht tussen de auto’s door moeten oversteken.

Situatieschets: De verbinding Raadhuislaan-N506 zou worden afgesloten zodra de rotonde Florasingel gereed zou zijn. Hiermee zouden er minder conflicten tussen fietsers met auto’s kunnen ontstaan. Nu het werk stil ligt, moeten fietsers langer gebruik maken van de tijdelijke oversteek aan de Raadhuislaan.

Knelpunten in kaart brengen

De provincie laat op korte termijn door een onafhankelijk bureau de knelpunten in kaart brengen bij een aantal locaties waar fietsers oversteken en autoverkeer kruisen. Aan de hand van de uitkomsten worden eventueel extra – of versnelde – maatregelen genomen.

Zowel de weginspecteurs van de provincie als de andere wegbeheerders en de politie houden de situatie scherp in de gaten. Deze inzet van verkeersregelaars en het in kaart brengen van de situatie maakt daar onderdeel van uit.

Tekst en afbeelding via Provincie Noord-Holland

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post