Stede Broec verruimt regels nieuw bestemmingsplan centrumgebied

Reactie(s)

BOVENKARSPEL – Het college van Stede Broec heeft besloten het eerdere bestemmingsplan van eind 2015 van het centrumgebied van Stede Broec aan te passen. Het functioneren van het centrumgebied wordt in grote mate bepaald door winkelcentrum Streekhof. Door de geldende regels te verruimen, is het mogelijk een nog aantrekkelijker en succesvoller centrum te creëren. Door het actualiseren van haar bestemmingsplannen is het streven om het totale aantal bestemmingsplannen in de komende jaren terug te brengen naar hooguit tien.

Regelingen bestemmingsplan

Het aangepaste bestemmingsplan voorziet onder andere in een regeling voor het openbaar gebied rondom het centrum gebaseerd op de vastgestelde stedenbouwkundige visie. Met daarbij aandacht voor de actuele bestemming van het centrumgebied, Rigtershof en de bedrijvigheid aan de Middenweg, Tuin en De Middend.

Gemeente Stede Broec geeft daarbij specifiek aan dat het bestemmingsplan niét voorziet in een regeling voor de geplande uitbreidingen bij Streekhof van Deen en ALDI. Vanaf woensdag 3 augustus wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd en start de formele bestemmingsplanprocedure.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post