Doe mee en word onderdeel van Westfriese Waterweken

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Nog een maand dan start op 4 augustus 2016 de Westfriese Waterweken in Enkhuizen. In drie weekenden doen de Waterweken daarnaast de gemeenten Stede Broec, Drechterland, Medemblik en Opmeer aan om op 21 augustus af te sluiten in Hoorn. Maar Waterweken is niet alleen kijken, maar ook proeven en mee doen. Van culinair tot vliegen en van drakenbootrace tot een natzeik estafette.

De komende weken belichten wij via OnsWestfriesland in nieuwe artikelen elke keer een gemeente met diverse activiteiten die jaar gaan plaats vinden. Voor sommige van deze activiteiten is het opgave vooraf noodzakelijk. Hieronder een overzicht zodat je de boot niet mist.

Rondvluchten historisch watervliegtuig Catalina

Flying-Hoorn_RoelCustersOp zaterdag 13 augustus komt het bekende Catalina watervliegtuig naar de Waterweken in Medemblik. Het vliegtuig stijgt op en land op het water en bijzondere ervaring om mee te maken. En natuurlijk de mogelijkheid om West-Friesland een half uur lang vanuit de lucht te bekijken. Eerste vlucht vanaf Medemblik is om 12.00 uur en reserveren is mogelijk via www.catalina-pby.nl.

Culinair aan de kade

Medemblik_culinair-aan-de-kadeSinds 2009 is dit culinaire evenement een vaste waarde geworden in Medemblik. Dit jaar zullen op vrijdag 12 augustus zes verschillende restaurants de gasten voorzien van lekkere hapjes. De ruimte op de Oosterhavenkade is beperkt en daarom is vooraf de kaarten kopen verstandig. Een kaart voor 7 gerechten (elke restaurant één en een dessert) kosten €29,50 in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants; Costas, Het Wapen van Medemblik, Het Hof en de Twee Schouwtjes, Meijer’s en ‘t Fortuin.

Natzeik Estafette

Tijdens de Westfriese Waterweken in gemeente Drechterland organiseert IJsclub Hoogkarspel samen met Sporthonk Hoogkarspel en Bewegen in Hoogkarspel de NATZEIK ESTAFETTE op de landijsbaan aan de Sluisweg in Hoogkarspel. Op de ijsbaan/waterbaan wordt een hindernissen parcours opgesteld. Het geheel vormt een uitdagend waterparcours voor jong en oud. Een team bestaat uit twee personen en de wedstrijden zijn in vier categorieën. Basisschool (groep 6-8), Middelbare school (12-17 jaar), Ouder en kind (kinderen vanaf groep 3) en Volwassenen. Aanmelden en meer informatie via Waterweken Drechterland.

Drakenbootrace

drakenbootrace_HoornGeen Waterweek Hoorn zonder de Drakenbootrace. Deze spectaculaire strijd tussen de sterkste en slimste boten van Hoorn en omstreken zorgt voor veel spektakel en veel kijk plezier. Deze strijd op het water wordt dit jaar gestreden op zondag 21 augustus tussen 12.00 en 18.00 uur. Maar voor een wedstrijd heb je natuurlijk wel deelnemers nodig. Een team inschrijven is vanaf nu mogelijk via info@fletcha.nl. Kosten per team zijn € 135,-.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post