Maak kennis met de Westfriese Waterweken van 2016

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Vanaf je bootje luisteren naar Pearl Joan en het Noord-Hollands Jeugd Fanfareorkest in Medemblik, culinair genieten aan de waterkant in Enkhuizen of een uitdagende estafette op de ijsbaan in Drechterland. Het programma van de Westfriese waterweken is bekend! De hele maand augustus staat Westfriesland in het teken van water. Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Medemblik, Opmeer en Hoorn doen mee aan de Westfriese Waterweken en vieren hun water van 4 tot en met 21 augustus 2016.

Reis mee

Zomers is het goed toeven in, op en om het Westfriese water. Zeilen langs de IJsselmeerkust, met de miespelskuit (Westfries voor fluisterboot) door de polders of fietsen langs het water over de Westfriese Omringdijk. Onderweg ontdek je authentieke dorpen en historische steden die je tussen 4 en 21 augustus uitnodigen voor extra waterplezier.

• Enkhuizen: 4 t/m 7 augustus
• Stede Broec: 6 augustus
• Drechterland 7 augustus
• Medemblik: 12 t/m 14 augustus
• Opmeer: 13 augustus
• Hoorn: 19 t/m 21 augustus

Nieuw in 2016

Naast klassiekers in de programmering als ‘Culinair aan de kade (Medemblik), Theater te water (Enkhuizen) of de Gebruikte Botenbeurs (Hoorn) staat er ook in elke gemeente iets nieuws op het programma. Ontdek de historische route langs de ringvaart vanaf Opmeer op een Lopifit, vlieg als een VIP over Westfriesland vanuit Medemblik in het historische watervliegtuig de Catalina of wandel mee door stralend Hoorn tijdens lichtjesavond. En wat dacht je van een spectaculaire demonstratie Fly Boarden in Stede Broec? In Drechterland zetten ze speciaal voor de Waterweken de Ijsbaan Hoogkarspel onder water voor een Natzeik Estafette terwijl je in Enkhuizen in 1 dag alles te weten komt over de Ocean Volvo Race.

Bekijk het volledige programma op www.waterweken.nl en volg OnsWestfriesland op facebook en blijf ook op de hoogte over alles van de Westfriese Waterweken.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post