Vier de zomer in Westfriesland met de Westfriese Waterweken

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – De zonnestralen van de afgelopen dagen hebben velen het Westfriese water op gedreven. Bruggetjes, weilanden, polders, gemalen, molens en dijkjes: veel mooi te zien vanaf het water. En in de zomer blijft het goed toeven in Westfriesland. De hele maand augustus viert Westfriesland haar water, met van 4 tot en met 21 augustus: De Westfriese Waterweken.

Westfriesland heeft al sinds de Middeleeuwen een belangrijke relatie met het water. Niet vreemd, gezien de geografische ligging aan het IJssel- en Markermeer, de talloze waterlopen binnen de contouren van de cultuurhistorische Westfriese Omringdijk en het rijke VOC-verleden.

Westfriezen leven onder het NAP. Het gebied binnendijks heeft een wonderschone weidsheid, lintdorpen, stolpboerderijen en VOC steden zoals Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Westfriezen kunnen hier alleen maar wonen door de strijd die ooit tegen het wassende water is gestreden. We geven het water graag de bewondering die ze verdient. En we nodigen iedereen uit om dit met ons te doen; kom naar de Westfriese Waterweken!

Van 4 t/m 21 augustus word je elk weekend door een ander prachtig dorp of historische stad uitgenodigd om Westfriesland te ontdekken. Luister vanaf je bootje naar de mooiste concerten, struin een nautische markt af en doe mee met de vele wateractiviteiten. Of geniet van de boten en de drakenbootraces, dineer aan de waterkant en bezoek een van de vele theatervoorstellingen.

  • Enkhuizen: 4 t/m 7 augustus
  • Stede Broec: 6 augustus
  • Drechterland 7 augustus
  • Medemblik: 12 t/m 14 augustus
  • Opmeer: 13 augustus
  • Hoorn: 19 t/m 21 augustus

De website OnsWestfriesland.nl is voor het tweede jaar officieel mediapartner van de Westfriese Waterweken. Volg het nieuws en de activiteiten daarom ook via de facebook pagina van OnsWestfriesland. (zie link hieronder)

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post