D’Oude Waegh en gemeente Hoorn MVO Proud Partner

Reactie(s)

HOORN – Restaurant d’Oude Waegh en de gemeente Hoorn hebben het MVO Proud Partner keurmerk ontvangen. Dit gebeurde tijdens een informatiebijeenkomst over sociaal ondernemen. Deze twee werkgevers hebben het keurmerk gekregen omdat zij mensen met een arbeidsbeperking werk bieden. Wethouder Judith de Jong nam het keurmerk namens de gemeente Hoorn in ontvangst van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord.

D’Oude Waegh

Bij d’Oude Waegh heeft gemiddeld genomen 30 procent van de medewerkers een arbeidsbeperking. Jobcoach Evelien van den Bosch: “Het zijn heel diverse werkplekken, waar in eigenlijk alle gevallen, kleine aanpassingen aan te pas zijn gekomen. Het is maatwerk. Zo hebben wij een jongedame werken met een licht verstandelijke beperking en autisme. Zij schilt alleen de appels en snijdt voor de appeltaarten. Voor een ander een saaie klus, maar voor haar vanwege haar beperking juist een perfecte werkplek; het is overzichtelijk, duidelijk en repeterend, dat maakt het voor haar een prettige werkplek.”

Gemeente Hoorn

Ook bij de gemeente Hoorn werken al jaren mensen uit de doelgroep van de Banenafspraak. Bijvoorbeeld bij de groenvoorziening, in een administratieve functie en nu ook in het bedrijfsrestaurant. Projectleider Marijke Visser: “We zijn erg blij met de mensen die voor ons werken. Ze werken hard, zijn zeer loyaal en betrokken en bijna altijd vrolijk. Echt een aanwinst als collega’s.”

Wethouder Samir Bashara (Personeel & Organisatie): “Iedereen verdient het om te kunnen werken. Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden. Het is mooi om te zien dat verschillende horecaondernemers hier al kansen in zien, zoals Restaurant D’Oude Waegh. Ik hoop dat andere werkgevers uit de regio ons volgen”.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post