Vanavond finale junior ondernemersgame in Het Park

Reactie(s)

HOORN – Donderdagavond 20 april zijn de finales van Jong 17, een junior ondernemers game voor middelbare scholen in Westfriesland. Na voorbereiding in de lesuren, presentaties op school zijn 22 finalisten van zes scholen door naar de finale in Schouwburg Het Park.

Wie zijn de junior ondernemers met het beste idee voor een product, dienst of de oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk? Deze vraag wordt tijdens de finale avond beantwoord. Samen met Buddy Vedder (winnaar Dance dance dance!), een jury van topondernemers uit Westfriesland én organisatoren Rabobank West-Friesland en Prodico beloofd het een mooi ondernemend spektakel te worden.

Maatschappelijke oplossing

Onder de finalisten zijn ook vier groepen die een vraagstuk van een maatschappelijk organisatie hebben opgepakt. Hoe kan Stichting Natuurlijk Kind en Paard haar gratis e-book het best onder de aandacht krijgen, welke maatschappelijke invulling is er voor leegpand gemeente Medemblik, hoe wordt het werk van de hulpverleners bekend en krijgen zij de respect die zij verdienen? Leerlingen presenteren hun oplossing en de jury bepaald daarna welke drie finalisten op het podium komen en welke zij het beste idee vinden.

Van idee tot product

Een product bedenken en daarna maken en ook verkopen, het kan tijdens de lesuren van deze ondernemersgame. Oude kartbanden worden een klok, een oude pallet een kapstok en wat te denken van een biertafel voor koud bier buiten? Ook ideeën voor apps ontbreken niet. Hoe kan een App het boodschappen doen makkelijker maken of een App met sieraden het ’s avonds veiliger maken voor vrouwen? Dat je daarmee ook geld kan verdienen laat Rowana’s Smoothbar zien. Met haar smoothies en belegde broodjes verdiende zij een mooi extraatje.

Scholen

De deelenemende scholen zijn Atlas College SG De Dijk, Medemblik – Horizon college, Hoorn – Tabor College Oscar Romero, Hoorn – Atlas College SG Newton, Hoorn – Tabor College d’Ampte, Hoorn – Tabor College Werenfridus, Hoorn.

De aanvang van het programma is om 19.00 uur en het zaalprogramma start om 20.15 uur in schouwburg Het Park in Hoorn. Gratis kaarten zijn te reserveren via www.jongwestfriesland.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post