Baby en peuter in ter water geraakte auto Stede Broec

Reactie(s)

STEDE BROEC – Dinsdagmorgen rond 06:30 uur rukten politie, brandweer, ambulancedienst en traumaheli uit voor een ongeval op de kruising van de Esdoornlaan met de Geerling. Een van de voertuigen kwam daarbij op de kop in het water terecht.

De auto raakte na een botsing op een kruising, in het water. Alleen de wielen staken nog boven het water uit. In de auto zaten een vader (35), een kind van 3 en een baby van een half jaar. Vier politiemensen, drie Poolse omstanders en een man van Tjechische komaf schoten de inzittenden te hulp.

Kantelen

Ze probeerden eerst met behulp van gereedschap ramen of deuren te verbreken. Dit lukte niet. Na enige tijd lukte het de auto te kantelen. Via de zijruit werden de kinderen bevrijd. De vader wist zelfstandig uit de auto te komen via hetzelfde raam. Hij had de hoofden van zijn kinderen boven het water gehouden tijdens de redding.

Alle drie de inzittenden werden naar het ziekenhuis vervoerd met onderkoelingsverschijnselen en maken het naar omstandigheden goed. Wel moeten de kinderen een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie.

Onderzoek

De bestuurder van de andere betrokken auto is met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Bij geen van de betrokkenen was alcohol in het spel. De politie vermoed dat een van de partijen geen voorrang heeft verleend. De specialisten van de afdeling VOA (verkeers ongevals afhandeling) van de politie doen ter plaatse een sporenonderzoek.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post