‘Banners weg, maar Zwarte Piet niet in de ban’ (update)

Reactie(s)

BOVENKARSPEL – Het werd feestelijk aangekondigd dat er mooie Sinterklaas banners hingen bij Streekhof. Maar de tegenstanders van Zwarte Piet lieten van zich horen. Een enkeling deed dat netjes, maar ook vele dreigmails aan de winkeliersvereniging. De banners zijn daarom inmiddels verwijdert.

Update

De winkeliersvereniging heeft met een nieuw bericht op haar facebook geplaatst. ‘BANNERS WEG, MAAR ZWARTE PIET NIET IN DE BAN’

De Pietendiscussie raakt ook Streekhof. Dat zal niemand zijn ontgaan. We ontvingen talloze mailtjes van tegenstanders. De toon was vaak hard en het ging van kwaad tot erger. Als bestuur zijn we ervoor verantwoordelijk het voor iedereen gezellig én veilig te houden. Daarom besloten we de banners te verwijderen. De mensen die zich werkelijk gekwetst voelen worden zonder banner minder snel geconfronteerd, zo redeneren wij. Daarin willen we deze mensen tegemoet komen. Daarover berichtte ook het NHD. Wat niet staat vermeld is de overige decoratie die nog aanwezig is in ons winkelcentrum (zie foto). Deze Pietjes blijven gewoon hangen. Ook blijft het evenement op 25 november intact: Lego bouwen met Piet. Vrolijke zwarte Pieten helpen de kinderen en delen volop strooigoed uit. Laat duidelijk zijn: wij dragen zwarte Piet een warm hart toe. Als de kindervriend die hij bedoeld is te zijn.

Wij willen een ieder verzoeken om geen negatieve berichten meer te sturen. Bij nieuwe dreigementen gaan we over tot aangifte.

We maken er met zijn allen een mooi Sinterklaasfeest van en hopen op jullie steun! 

Nooit goed

Ook bij dit nieuwe bericht blijkt dat je als winkeliersvereniging het nooit goed kan doen. Met het verwijderen (na dreigementen) maakt een deel blij, maar de andere boos vanwege het aantasten van een traditie. Zolang de discussie blijft zal het wel altijd twee kampen blijven.

#update: 'Banners weg, maar Zwarte Piet niet in de ban'…

Posted by OnsWestfriesland on Samstag, 28. Oktober 2017

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post