Ontruiming bij brand Zorgcentrum Betsy Perk in Hoorn

Reactie(s)

HOORN – De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt voor een brandmelding bij Zorgcentrum Betsy Perk in de Hoornse wijk Kersenboogerd. Net voor 13.30 uur kwam de eerste melding van brand in het zorgcentrum. Vijf minuten later werd deze gevolgd door een handmelder. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse.

Update 13:53 uur

De veiligheidsregio meldt dat bij het zorgcentrum op dit moment een ontruiming plaatsvindt. Grip1 brandweer is ingezet.

Wij krijgen te horen dat het zou gaan om rookontwikkeling op de eerste etage. Een ambulance is ook ter plaatse.

Update 14:05 uur

Op foto’s van Inter Visual Studio is te zien dat er geen grote rookwolken zijn. De Rijnweg is langs de appartementen van het Betsy Perk tot aan de Febo afgesloten voor verkeer.

Update 14:11 uur

Goed nieuws de brand is onder controle meldt de veiligheidsregio.

Lees ook: Brand bij zorgcentrum Betsy Perk Hoorn (update+video) december 2015 

Update 14.22 uur

Het zorgcentrum wordt volgens NH nu gevetileerd zodat alle rook het pand uit kan. Zij geven ook aan dat het nog niet duidelijk is wanneer de bewoners terug kunnen naar hun kamers. Een persoon is ter behandeling overgedragen aan het ambulance personeel.

Update 15.20 uur

Door de brand is een woning beschadigd, voor deze bewoner wordt een ander huisvesting geregeld. Inmiddels zijn de bewoners ook weer terug in de appartementen na de controle en ventilatie.

Vier personen zijn voor rookinhalatie nagekeken door de ambulancemedewerkers. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de brandsoorzaak.

> snel meer informatie

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post