Burgemeester sluit drugswoning in Kersenboogerd Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Burgemeester Nieuwenburg van de gemeente Hoorn heeft besloten om een drugswoning aan de Han Hoekstrahof voor drie maanden te sluiten. In de woning was een professionele hennepkwekerij actief en werd illegaal stroom afgetapt.

In januari 2017 werd de hennepplantage ontmanteld door de politie, nadat er brand was ontstaan in het tuinhuis. In de woning en het tuinhuis aan de Han Hoekstrahof werden in totaal 512 planten aangetroffen en zijn twee verdachten aangehouden.

Doorbreken bekendheid drugspand

De sluiting gebeurt op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid en gaat in op 2 mei 2017. Met de sluiting wordt de bekendheid van het pand als drugspand doorbroken en wordt de openbare orde hersteld. Het pand wordt verzegeld en op het pand zelf wordt een aankondiging van de sluiting aangebracht. Omwonenden worden ook geïnformeerd over de sluiting.

Risdam

Eerder deze maand sloot de gemeente Hoorn de eerste woning binnen de gemeente ook op grond van de wet Damocles. In december 2016 is in deze woning een hennepkwekerij aangetroffen door agenten waardoor de gemeente nu deze maatregel kan treffen. Ook deze sluiting geldt voor 3 maanden.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post