Burgemeester sluit weer drugswoningen in Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Burgemeester Nieuwenburg van de gemeente Hoorn heeft weer drugspanden gesloten. Met de sluitingen wordt de bekendheid van de woningen als drugspand doorbroken. Dit keer gaat het om om twee drugswoningen, aan het Gildeplein en het Jacques Bloemhof, voor respectievelijk twee maanden en drie maanden te sluiten. In de woningen waren professionele hennepkwekerijen actief en er werd illegaal stroom afgetapt.

Ontmanteld

In juni 2017 werden de hennepplantages ontmanteld door de politie. In de woning aan het Gildeplein werden 4980 gram henneptoppen, afkomstig van 201 hennepplanten, en meerdere wapens aangetroffen. In de woning aan het Jacques Bloemhof werden in totaal 335 hennepstelen aangetroffen.

Lees ook: Burgemeester sluit twee drugspanden in Zwaag

Sluiting

De sluitingen gebeuren op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid en gaan in op 7 september 2017. Met de sluitingen wordt de bekendheid van de woningen als drugspand doorbroken en wordt de openbare orde hersteld. De woningen worden verzegeld en op de woningen zelf wordt een aankondiging van de sluiting aangebracht. Omwonenden zijn geïnformeerd over de sluiting.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post