Commotie over gekleurde pieten bij intocht Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Bij de Sinterklaasintocht op 18 november 2018 in Hoorn zijn ook gekleurde Pieten aanwezig. Het nieuws via de Vereniging Ondernemers Stad Hoorn gaat snel rond op Social Media. Niet alle reactie zijn even netjes en positief.

Dat de kleur van Piet tot discussies kan leiden is in Hoorn niet onbekend. Twee jaar terug bracht de gemeente het nieuws naar buiten dat er groene Pieten zouden meedoen. Deze Pieten waren ter promotie van Puur Hoorn, een duurzaamheidscampagne van de gemeente. Dit resulteerde in veel commitie in Hoorn en zelfs in de landelijke media. De wethouder overleefde maar net een motie van wantrouwen.

Lees ook: Gemeente Hoorn kiest voor groene pieten (update)

Reacties

Namens de gemeente Hoorn reageerde Marieke van Leeuwen: Voor alle duidelijkheid: de gemeente organiseert de intocht niet en heeft dus ook geen bemoeienis met de kleur van de pieten. De winkeliersvereniging organiseert de intocht. Ik heb wel navraag gedaan en er blijkt geen enkele sprake van een ‘ban’ van zwarte piet. Het gaat om het toevoegen van een aantal anders gekleurde pieten (geen felle kleuren, maar variaties in het verlengde van bruin), maar zwarte piet zou nog volop aanwezig zijn.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post