Dineren op hoog niveau tijdens de Westfriese Waterweek in Opmeer

Reactie(s)

OPMEER – Landbouwshow Opmeer bestaat al 108 jaar en ieder jaar werd deze show gehouden op de eerste maandag van augustus. Tijden veranderen echter en het is belangrijk voor een evenement als De Landbouwshow om te blijven vernieuwen. Dit gebeurt al jaren met kleine stapjes gelijk, maar dit jaar heeft Landbouwshow Opmeer een opvallende grote verandering te melden. Op zaterdag 5 augustus 2017 vindt op het terrein van de Landbouwshow in samenwerking met NH-Catering  het culinaire evenement ‘Proef Opmeer’ plaats.

Proef Opmeer

‘Proef Opmeer’ richt zich op de zaterdag volledig op voedsel met een streekgebonden basis.  Onder andere het streekproducten project ‘De Westfriese tafel’, van topkok Onno Kokmeijer komt langs, samen met meer aanbieders van het Westfries product, die de markt met streekproducten gaan vullen. Dit alles wordt omlijst met foodtrucks, live muziek, uiteraard de horeca tent en als ultiem schouwspel in samenwerking met Opmeer Gewoon Anders een ‘Rol ‘m erin’ water spektakel waaraan iedereen mag meedoen.

Dinner in the Sky

Het letterlijke hoogtepunt is volgens de organisatie het ‘Dinner in the sky’, dineren op grote hoogte en de maaltijd bereid door sterrenkok Onno Kokmeijer. Vanaf grote hoogte is in een oogopslag de complete infrastructuur van de Opmeerse waterwegen te zien,  de historische vaar- en wandelroute langs de ringvaart van Opmeer richting Rustenburg, de strakke verkavelings sloten en de kronkelige slootjes in het natuurgebied de Lage Hoek.  Ook is in de verte naar het oosten toe het IJsselmeer te zien en in het westen de beschermende duinenrij langs de Noordzee. De gehele water-geschiedenis van Westfriesland komt vanaf de dinertafel aan u voorbij.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 5 augustus en begint om 15.00 uur tot omstreeks 23.00 uur. U kunt de hele middag/avond genieten van eten en entertainment en de entree is gratis!. Locatie is Concoursterrein “De Weyver” te Hoogwoud.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post