Edam-Volendam stopt apart inzamelen plastic verpakkingsmateriaal

Reactie(s)

EDAM – Eind december stopt de gemeente Edam-Volendam met het apart inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal. Als reden geeft de gemeente aan dat zij gebruik gaan maken van een nascheidingsinstallatie. Deze installatie scheidt alle plastic, metaal en drankenkartons van het restafval, zodat hiervan weer grondstoffen voor nieuwe producten gemaakt kunnen worden.
Plastic verpakkingsmateriaal mag dus weer bij het restafval.

Oranje container weer weg

De gemeente gaat de inzamelcontainers voor plastic in de laatste twee weken van dit jaar verwijderen. Het thuis scheiden van het overige afval, zoals groente-, fruit- & tuinafval (GFT), papier & karton, glas en textiel blijft heel belangrijk.

Westfriesland

In Westfriesland maken alle gemeenten gebruik van de oranje container om plastic, metaal en drankenkartons afval gescheiden op te halen. Veel inwoners waren niet blij met de invoering van een derde container. Hierdoor werd de ophaal frequentie van de grijze bak voor restafval nog maar eens in de vier weken geleegd. Zeker in de warme zomermaanden leidde dit tot overlast met onder andere maden en stank voor diverse bewoners.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post