‘Een rustig weekend?.. Dat is waarvoor wij werken’

Reactie(s)

REGIO – Regelmatig plaatst de facebookpagina Politiebasisteam Hoorn een verslag hun werkzaamheden door de ogen van de politieagenten zelf. Dit keer korte samenvatting van een weekendje dienst in onze regio. Van dronken bestuurders en een steekpartij tot aan geluidsoverlast.

Het weekend is voorbij, voor veel mensen begint de week vandaag. Voor onze ploeg die de nachtdiensten draaiden dit weekend mogen we morgen een dagje vrij en gaan we nu slapen. Op zich was het een rustig weekend voor ons. Zo voelt het een beetje.

Toch zie ik op Social media en andere media berichten voorbij komen van zaken waar we afgelopen weekend mee te maken hadden en denk ik bij mijzelf, inderdaad, zo normaal is het niet.

Sommige zaken wennen nooit maar er te veel bij stil staan kan er voor zorgen dat het in je hoofd gaat zitten en dat je het mee naar huis neemt.. we hebben het niet altijd voor het kiezen en vaak blijft het je toch bij.

Dit weekend hebben we na achtervolgingen in Hoorn twee maal bestuurders aangehouden die dronken door het verkeer reden. 1 keer blies de verdachte zoveel dat we zijn rijbewijs konden invorderen, de ander was niet eens in het bezit van een geldig rijbewijs. We hebben twee verdachten aangehouden die na een diefstal bij een kroeg in Hoorn, een beveiliger mishandelden en er vandoor waren gegaan, de aanhouding ging gepaard met geweld door het verzet van 1 van de verdachten. Toen we hem onder controle gebracht hadden bleek hij een groot steekmes in zijn zak te hebben. Kort daarop volgde een melding van een steekpartij in Lutjebroek nabij een kroeg waar de verdachte nog aanwezig was. Deze hebben wij kunnen aanhouden en het slachtoffer hebben we kunnen opvangen. Hierbij was veel emotie van omstanders en familie. Tegelijkertijd belt een andere kroeg uit de buurt dat er mensen aan het vechten zijn voor op straat en ze willen er politie bij. Eigenlijk hebben we niemand vrij en gaat er een solo eenheid op de melding af. Ter plaatse is de vechtpartij gelukkig voorbij en heeft de beveiliging het al goed onder controle. Begin van de nacht was er was een meisje berooft op straat en moest onder dwang van een vuurwapen haar telefoon afgeven. Opzoek naar verdachten met meerdere eenheden en het onderzoek loopt.

Dit is een greep uit de zaken die we meemaakten. De vernielingen, opvang van een hondje, bedreigingen, geluidsoverlast meldingen, opvang van mensen bij een pechgeval, verdachte situaties, onwel wordingen en ongevallen kwamen tussen deze meldingen door.

Voor ons belangrijk om niet te vergeten dat een overlast van geluid een behoorlijke impact kan hebben op iemands leven, ookal is het misschien niet meteen te vergelijken met een melding waarbij iemand is neergestoken. 
Na elke melding proberen we ons te resetten om zo weer met alle aandacht de volgende melding op te pakken.

Elke zaak is belangrijk, het gaat om de mensen die de melding doen.

Een rustig weekend?.. misschien voor ons toch niet maar we hopen wel voor jullie. 
Dat is waarvoor wij werken.

Fijne week allemaal! ??

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post