Geert Schipper ruim over de 40 km na uur handbiken

Reactie(s)

ALKMAAR – Donderdag 16.45 uur stond met een grote cirkel al weken op de kalender bij Geert Schipper. Op die middag ging hij het gevecht aan met de klok. In 60 minuten een zo groot mogelijke afstand afleggen in zijn handbike op de wielerbaan in Alkmaar.

Na het uur zwoegen en zweten en onder luid aanmoedigen van familie en vrienden bleek dat Geert Schipper uit Spanbroek ruim 40 kilomter op de teller had staan. Daarna werd het spannend hoeveel meter meer en genoeg om de Zwitser Heinz Frei voorbij te streven? De totale afstand in Alkmaar werd 40.185 meter net te kort voor de 40.821 meter die de Zwitser aflegde.

Minimaal 40 km

Na afloop kijkt Schipper terug op een zware uitdaging. “Een uur vechten op mijn handbike tegen de klok. Mijn eerste verwachting van minimaal 40 km in een uur, heb ik gelukkig waar kunnen maken. De hoop om de Zwitser Heinz Frei voorbij te fietsen moest ik laten varen.”

Toch is Geert Schipper niet de man om daarover flink in de put te zitten. “Ik ben dus niet de snelste man in een handbike. Maar ben zeker een ervaring en een paar pijnlijke armen rijker. Met een eindstand van 40185 meter kijk ik met een heel tevreden gevoel terug op deze poging. Ik daag bij deze heel handbike Nederland uit om ook een poging te wagen?. Thanks iedereen voor de support en de bemoedigend berichten.”

Video en foto’s

Video via Patrick Kingma

Hieronder de foto’s gemaakt door Bert Willems.


[/vc_column][/vc_row]
Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post