Geert Schipper tweede op WK achter onverslaanbare Plat

Reactie(s)

ROTTERDAM – De datum 15 september 2017 stond al een tijdje met rood omcirkeld op de agenda van Spanbroeker Geert Schipper. De paraatlaat wilde na zijn prestatie tijdens de Paralympics in Rio ook in het thuisland een topprestatie neerzetten.

Rotterdam is dit weekend het toneel van de ITU WK triatlon. Een uur later dan gepland, vanwege het slechte weer, ging de wedstrijd in de categorie PTWC Men van start. Vier deelnemers met H1 kregen een 3:35 minuten voorsprong waarna de rest van het wedstrijdveld startte met het eerste onderdeel, zwemmen.

Bij de wissel naar het handbike onderdeel was Jetze Plat inmiddels als eerste vertrokken Geert Schipper volgde daar als vijfde op 2:10 min. Hieronder de updates die wij ook brachten via onze facebookpagina.

Updates

BIKE LAP 1 :Na de eerste volle ronde op de bike klimt Geert naar plek 3. Maar nog altijd 2 minuten achter Jetze Plat.

BIKE LAP 2 :Na de tweede ronde op de bike passeert Geert de Italiaan Giovanni Achenza. Nu plaats 2 nog steeds 2 minuten achter Plat.

BIKE LAP 3: Jetze Plat behoudt de voorsprong van 2 minuten op nummer 2 Geert Schipper. De Italiaan Achenza volgt op nu op 2:30 min.

Finish

Uiteindelijk kwam Jetze Plat met ruim 2 minuten voorsprong als eerste over de streep onder luid applaus van het publiek in Rotterdam. Twee minuten en negen seconden later volgde Schipper. “Blij dat ik na twee keer brons nu zilver heb.” Dat zijn grote rivaal Plat goud zou pakken was vooraf al wel bekend. “Maar liever een Nederlander boven mij dan een buitenlander,” reageerde Schipper met een glimlach op een vraag van de speaker langs het parcours.

Interview

Via de livestream van de wedstrijd op Youtube gaf Geert Schipper direct na het passeren over de eindstreep een interview met de speaker.


Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post