Gemeente Koggenland vraagt aandacht na recente inbraken

Reactie(s)

DE GOORN – Tussen 1 januari 2017 en 2 februari 2017 zijn er in de gemeente Koggenland zeven woninginbraken geweest. De werkwijze is openbreken/verbreken, voornamelijk aan de achterzijde van de woning. De gemeente vraagt hiervoor aandacht van de inwoners. Voor preventie en om extra alert te zijn.

De inbraken in de eerste maand van 2017 vonden plaats in Ursem (1 inbraak en 1 insluiping), Berkhout (2 inbraken),  Hensbroek (2 inbraken) en Spierdijk (1 inbraak). Een woninginbraak voorkomen is heel lastig. “We kunnen er wel gezamenlijk voor zorgen dat we het zo moeilijk mogelijk maken,” aldus de gemeente.

Tips

Voor alle informatie over woninginbraken verwijst de gemeente naar: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html. “Ook liggen er in het gemeentehuis Koggenland, gelegen aan het Middenhof 2 in De Goorn, folders met tips om uw huis beter te beveiligen tegen inbrekers. Deze kunt u gratis meenemen.”

Verdachte situaties

Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844 of bij spoed direct via 112. Let hierbij op het signalement van een persoon/voertuig. Denk aan kleding of het kenteken van een auto en loop/rijrichting van de verdachte(n). Naast het melden van een verdachte situatie bij de politie, houdt elkaar op de hoogte via de buurt-whatsapp groepen. Ga niet zelf de confrontatie aan, maar houdt de verdachte personen in het zicht en wacht de komst van de politie af.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post