Gemeente Lelystad organiseert infomarkt over Lelystad Airport

Reactie(s)
LELYSTAD – De planning is dat in april 2019 de eerste passagiersvluchten vertrekken vanaf een vernieuwd en uitgebreid Lelystad Airport. Maar al deze vliegtuigen moeten hun weg vinden in het luchtruim boven Nederland. En vaak flink lager dan de vliegtuigen richting Schiphol. In Westfriesland is hierdoor enige weerstand tegen deze nieuwe extra vluchten.
De provincie Flevoland, gemeente Lelystad en Lelystad Airport organiseren op zaterdag 11 november een informatiemarkt van 10.00 tot 16.00 uur in het Aviodrome in Lelystad. Deze informatie markt is in basis gericht op de inwoners van Lelystad. Via de speciale website uitbreidinglelystadairport.nl staat meer informatie over deze infomarkt.

Informatie, zien en horen

Op de informatiemarkt presenteren zich tal van partijen die betrokken zijn bij de uitbreiding van Lelystad Airport. Dat gebeurt aan de hand van thema’s. Bij het thema ‘Bereikbaarheid’ krijgt u informatie over de ontsluiting van de luchthaven, parkeergelegenheid en de bereikbaarheid per openbaar vervoer. ‘Bij ‘Werken en Leren’ vindt u presentaties van o.a. Lelystad Airport Businesspark en luchtvaartdienstverlener Viggo. De ROC’s van Flevoland en Amsterdam en MBO College, verenigd in het Samenwerkingscollege Amsterdam – Lelystad Airport (SCALA), presenteren hun opleidingsaanbod. Thema ‘Omgeving’ biedt een podium aan o.a. het initiatief van ‘De Lelystadse Boer’, Boer Kok en de duurzaamheidsmaatregelen rond de ontwikkeling van Lelystad Airport. ‘Bouwen’ is een thema waar u informatie krijgt over alle werkzaamheden die per april 2019 klaar moeten zijn: de start- en landingsbaan, de baanverlichting, de terminal, de verkeerstoren etc.

Vanwege de vele discussies in de media en in de Tweede Kamer over de vliegroutes en vlieghoogtes en de aansluiting daarvan op de hogere luchtlagen, is ‘Vliegroutes’ een apart thema en nemen het ministerie van I&M, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en NLR daarover een speciale stand in met kaarten en geluidssimulaties.

Busroute en bordspel

Gedurende de informatiemarkt is gelegenheid om met een bus over de in aanleg zijnde verlengde start- en landingsbaan te rijden, langs de in aanbouw zijnde passagiersterminal en over de dan zojuist geopende Anthony Fokkerweg. U krijgt de kans op de landingsbaan een foto of selfie te maken.

Speciaal voor de Infomarkt is een bordspel ontwikkeld die u spelenderwijs langs alle plekken van de nieuwe luchthaven voert, op weg naar uw vakantiebestemming! Dit bordspel is ook afgedrukt in de vorige week huis-aan-huis in Flevoland verspreide Airportkrant. Op de Infomarkt kunt u het spel in levende lijve spelen. Voor de winnaars is er een leuke prijs.

Bob de Bouwer

Speciale gast op de Infomarkt is Bob de Bouwer. Deze kinderfiguur heeft ook verstand van de aanleg van luchthavens en gaat graag met kinderen op de foto.

Gratis toegang

Toegang tot de Infomarkt in het Aviodrome is gratis op vertoon van de advertentie. Klik hier en print uw toegangsbewijs uit.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post