Groeiprogramma Oranje Fonds selecteert Project Het Lukt Ons!

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Uit bijna 300 inzendingen uit heel Nederland is het project Het Lukt Ons! van Vrijwilligerspunt gekozen om deel te nemen aan het Groeprogramma van Oranje Fonds. Het fonds waarvan koning Willem Alexander de beschermheer is, helpt ieder jaar 40 projecten bij het opzetten van een landelijke uitrol.

Het Oranje Fonds vindt de ondersteuning die Vrijwilligerspunt geeft bij het vinden van nieuwe financiering, vrijwilligers en materialen baanbrekend. Het Groeiprogramma betekent dat grote organisaties als ABN AMRO, PWC en McKinsey gaan helpen bij het verder uitwerken van het concept, zodat iedereen in Nederland straks begeleiding kan krijgen bij het opzetten van een campagne. Zo wordt het voor alle verenigingen en stichtingen mogelijk om meer geld op te halen, nieuwe vrijwilligers, leden en materialen te vinden.

Bezoek koning

Het project loopt minstens zes maanden, maar kan verlengd worden bij succes. Op de eerste dag kwam de Koning al een kijkje nemen en gaf hij aan dat hij het een waardevol project vindt.

Het Lukt Ons! groeit nog steeds

In 2015 startte Het Lukt Ons in de zeven Westfriese gemeenten (Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Hoorn, Koggenland, Opmeer en Medemblik), waarna het al snel uitgroeide met Schagen en Hollands Kroon. Ondertussen zijn al 41 projecten online geweest en hebben ongeveer 70 projecten training gehad. Hiervan zijn 39 projecten succesvol geweest en is in totaal 155.235 euro opgehaald. Ondersteuning is gratis voor alle maatschappelijke initiatieven van eerdergenoemde gemeenten, met uitzondering van de gemeente Hoorn.

Aanmelden kan via de website www.hetluktons.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post