In het najaar Raad aan zet voor keuze variant Turborotonde Hoorn

Reactie(s)

HOORN – Op woensdag 19 april organiseerde de gemeente Hoorn een inloopbijeenkomst over verbeteringen van al het verkeer bij de turborotonde in Hoorn. De bijeenkomst vond plaats bij D’Ampte aan de Berkhouterweg, praktisch naast de veel besproken rotonde.

Tijdens de presentatie vertelde beleidsadviseur Verkeer & Vervoer van de gemeente Hoorn, Vincent Evers over het proces van probleem naar oplossing voor de turborotonde. Te vaak levert de doorstroming van het verkeer daar een problemen op en staan er files op de provinciale weg.

Video presentatie

Rob van Dijk maakte onderstaande video welke een duidelijk beeld geeft van de situatie en de stappen naar een oplossing waarbij de doorstroming weer goed geregeld is. Daarin ook enkele suggesties die via Facebook waren aangedragen.

Planning

Uit de presentatie blijkt dat de gemeente tot 21 mei 2017 input gaat verzamelen voor het maken van een keuze. Daarna worden in de maanden juli tot en met september de beste varianten uitgewerkt en na advies van de klankbordgroep wordt één voorkeursvariant gekozen. Op de planning staat dat de gemeenteraad in het najaar een besluit maakt over de uit te voeren variant. In 2019 kan dan worden gestart met de werkzaamheden.

Meedenken en doen kan door deelname aan de klankbord groep. Opgeven is mogelijk tot 15 mei via l.twelker@hoorn.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post