Kinderen in Abbekerk planten 12 bomen en een tijdcapsule

Reactie(s)

MEDEMBLIK – Tijdens de landelijke boomfeestdag op 22 maart hebben de kinderen uit groep 6 en 7 van OBS De Plaats uit Abbekerk 12 bomen geplant. Daarbij kregen zij hulp van burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik, Arno Valkhof van Rijkswaterstaat en Riena Tienkamp van Staatsbosbeheer.

In het kader van het 60-jarig bestaan van Nationaal Boomfeestdag, hebben Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat de Stichting Boomfeestdag 7 boomcirkels cadeau geven. Deze boomcirkels worden in elke Regio van RWS geplant. Voor de provincie Noord-Holland is dat op verzorgingsplaats Broerdijk aan de A7.

Toekomstboom

Tijdens de boomfeestdag plantten de kinderen 12 fladder iepen. Hier zat ook een speciale boom bij, namelijk een toekomstboom. Bij het planten van deze werd een tijdcapsule mee geplant. Hierin zitten boodschappen, tekeningen en notities van de kinderen voor de toekomst. De boom is gemarkeerd met een herdenkingspaaltje van One Tree per Child’, een organisatie die er wereldwijd naar streeft elk kind voor de tiende verjaardag een eigen boom te laten planten.

Ook strooiden de kinderen met meerjarig streekeigen biologisch zaad van wilde bloemsoorten om een Honey Highway voor bijen te creëren. De Honey Highway is een initiatief waarbij de bermen van rijkswegen ingezaaid worden met bijenbloemenzaad en onderhouden worden zodat bijen er goed kunnen overleven.

Biobased bankje

Bij de boomcirkel is ook nog een uniek biobased bankje geplaatst. Rijkswaterstaat stimuleert het toepassen van producten en wegmeubilair van hernieuwbare grondstoffen als gras en riet. De plaatsing van het biobased bankje, met riet als grondstof, past goed in de duurzame koers van Rijkswaterstaat.

Burgemeester Frank Streng: “Natuureducatie voor de jeugd is heel belangrijk. Het gaat tenslotte om hun toekomst. Het maakt kinderen bewust dat bomen bijdragen aan de kwaliteit van onze leefomgeving bijvoorbeeld door de CO 2 in de lucht te verminderen. Ik hoop dat als de tijdcapsule ooit wordt geopend de wereld weer een stukje leefbaarder is geworden door dit mooie initiatief.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post