Kleurrijk kunstwerk siert flats Westfriese Hof

Reactie(s)

Hoorn – Op de dag van de lente, 21 maart, onthulden directeur Cees Tip van Intermaris en Thalia Heijdenrijk van de bewonerscommissie de kunstwerken. Deze zijn gemaakt door de kinderen van de flats aan het Westfriese Hof. De kunst zorgt volgens Intermaris voor een gezellige leefomgeving in en rond hun flats.

De bewoners van het Westfriese Hof ontvingen eind januari de uitnodiging van Intermaris om samen met de Hoornse kunstenaar Boxie kunst te komen maken. In Wijkcentrum De Zaagtand gingen voornamelijk kinderen aan de slag met boxen vol creatief materiaal. Deze daagden uit tot grote inspiratie. Op een groot linnen doek ontstond een kleurrijk kunstwerk.

Kleurrijk symbool voor een schone leefomgeving

‘Samen de wereld een stukje mooier maken’ is het motto van kunstenaar Boxie waar Intermaris zich in kan vinden. In het kader hiervan zijn al verschillende opvallende projecten uitgevoerd op gebied van leefbaarheid én duurzaamheid. Het groene huis aan de Commandeur Ravenstraat was er een goed voorbeeld van.

Onthulling kunstwerken

Het kunstwerk dat tot stand kwam is overgebracht op metalen platen en vervolgens in vieren gedeeld. Zo is er voor elke kopgevel één. Deze kopgevels werden eerst gereinigd, zodat de flats een frisse uitstraling hebben en de kleurrijke kunstwerken nog beter tot hun recht komen. Ze staan symbool voor een schone en fijne leefomgeving.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post