Koninklijke onderscheidingen in Opmeer

Reactie(s)

OPMEER – In het kader van de Algemene Decoratiegelegenheid 2017 mag burgemeester G.J.A.M. Nijpels dit jaar vier Koninklijke onderscheidingen uitreiken aan actieve inwoners van Opmeer. Drie onderscheidingen worden uitgereikt op woensdag 26 april 2017 in het gemeentehuis. Eén onderscheiding wordt (wegens afwezigheid) later uitgereikt.

Burgemeester Nijpels haalde op woensdag 26 april in de ochtend de decoranda, traditiegetrouw, per paard en rijtuig op vanaf hun huisadres. Zij arriveerden om 10.30 uur bij het gemeentehuis (Klaproos 1 te Opmeer). Tussen 10.45 – 11.30 uur vond in de raadzaal de feestelijke uitreiking van de onderscheidingen plaats.

Gegevens over de personen die worden onderscheiden:

  1. (Jaap) de Bood (80 jaar) Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer Jacob (Jaap) de Bood is sinds begin jaren ’70 actief als vrijwilliger. Zo was hij betrokken bij HOSV als bestuurslid, bij de jeugdcommissie, scheidsrechter, als elftalbegeleider en voor de kantine. Hij was betrokken bij carnavalsvereniging De Deurdarsers, hij was enige jaren gemeenteraadslid (PvdA), en nam zitting op het stembureau bij verkiezingen. Hij was vrijwilliger bij de Landbouwtentoonstelling Opmeer. Lid en bestuurslid bij kolfvereniging De Vier Eenen, actief voor de Koninklijke Nederlandse Kolfbond,  verslaggever hiervoor en voor AGSV. Hij is vrijwilliger bij stichting Raad en Daad en doet maaltijdbezorging voor Tafeltje Dekje.

  1. (Netty) Zander (70 jaar) Lid in de orde van Oranje-Nassau

Netty Zander zet zich met grote betrokkenheid in voor Westfriesland als gebied binnen de Omringdijk, de natuur, cultuur, educatie, taal, geschiedenis en het erfgoed. Zij is onder andere bestuurslid van het Westfries Genootschap, ontwikkelde een leermethode voor basisscholen over de geschiedenis van Westfriesland,  was betrokken bij de uitgave van het boek over de geschiedenis van de Westfriese ruilverkaveling, zij is bestuurslid en vrijwilliger bij de Adriaan Donder stichting/museumboerderij West-Frisia en zij is bestuurslid van cultuurclub de Westfriese Deurloupers, betrokken bij de wedenestbescherming, toneelvereniging, en de Westfriese skroiversgroep Langedoik.

A.C.M. (Annie) Sinnige-Dekker (64 jaar) Lid in de orde van Oranje-Nassau

Annie Sinnige-Dekker is sinds begin jaren ’80 actief betrokken bij handbalvereniging Meteoor. Zij staat altijd klaar voor de vereniging. Zij is penningmeester in het bestuur en is en was actief als vrijwilliger bij kantineschoonmaak, coach voor de jeugdteams, scheidsrechter en begeleider van scheidsrechters.

Daarnaast is zij sinds 2005 collecteorganisator voor Hoogwoud voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Het vierde lintje wordt donderdag uitgereikt en daarna aan dit artikel toegevoegd.

 

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post