Peter Kuiken (GBD) beëdigd als wethouder van Drechterland

Reactie(s)

HOOGKARSPEL – Op maandagavond 11 september is de heer Peter Kuiken (Gemeentebelangen Drechterland) beëdigd als wethouder van de gemeente Drechterland. Dit vond plaats tijdens een extra ingelaste raadsvergadering. De raad steunde de benoeming van Kuiken unaniem.

De heer Kuiken neemt hiermee de plek in van wethouder Vincent Reus, die op 10 juni plotseling overleed. De fractie van Gemeentebelangen Drechterland (GBD) heeft de heer Kuiken voorgedragen als opvolger voor de resterende collegeperiode.

Overname portefeuille

De heer Kuiken neemt de volledige portefeuille over van Vincent Reus. Dat zijn onder andere de beleidsvelden Financiën, Openbare Ruimte en Toerisme, Publieke dienstverlening en het project Centrumplan. Tot op dit moment was de heer Kuiken actief als directeur van DeSom, de gemeenschappelijke regeling op het gebied van ICT voor de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Stede Broec, Opmeer en Medemblik. Voorheen was hij ook actief als fractievoorzitter/raadslid van GBD. Peter Kuiken is 60 jaar en woonachtig in Hoogkarspel.

‘vol enthousiasme’

Na zijn beëdiging dankte de nieuwe wethouder voor het in hem gestelde vertrouwen en gaf een korte toelichting op zijn nieuwe rol: “Voor u zit een nieuwe wethouder die vol enthousiasme en overtuiging aan zijn nieuwe functie gaat beginnen. De aanleiding is verschrikkelijk. Ik heb geen enkele intentie om Vincent te doen vergeten. Wel wil ik zijn nalatenschap als wethouder dankbaar omarmen. Ik hoop dat vanuit dat besef naar mij als nieuwe wethouder wordt gekeken en wij in het beleid af en toe een stukje van Vincent terug mogen zien.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post