Open Monumenten Dag Enkhuizen; Te voet, via water en in beeld

Reactie(s)

ENKHUIZEN – Tijdens Open Monumentendag gaan deuren open die de rest van het jaar gesloten blijven. Het landelijke thema is dit jaar “Boeren, burgers en buitenlui”. Ook in Enkhuizen is er op 9 en 10 september een uitgebreid programma.

Je kunt je reis langs de monumenten van Enkhuizen beginnen bij het Kleine Weeshuis aan Westerstraat 109. Hier richt VVV Enkhuizen e.o. weer een tijdelijk  informatiepunt in en is  de unieke oud-Hollandse miniatuurkermis van Michèl de Jong te bewonderen. Ook worden op deze locatie historische films vertoond (mede mogelijk gemaakt door De Wit Beeld & Geluid) en kun je er kaartjes voor de rondvaart kopen.

Rondvaarten

Streekbos Outdoor verzorgt komend weekend rondvaarten door de Boerenhoek. Een gids van Vereniging Oud Enkhuizen vaart mee om tekst en uitleg te geven.  Per rondvaart kunnen maximaal 20 personen mee. Kaartverkoop (€ 2,00 p.p.) uitsluitend bij het informatiepunt in het Oude Weeshuis (Westerstraat 109). De rondvaarten starten om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Muzikale route

Drumfanfare Dindua luistert zondagmiddag Open Monumentendag Enkhuizen op met een muzikale route langs diverse opengestelde monumenten. Ze starten hun route om 12.00 uur bij het Kleine Weeshuis.

Boekje en plattegrond

Maar er is nog veel meer te doen. In samenwerking met Vereniging Oud Enkhuizen is het boekje “Monumenten in Enkhuizen” gemaakt. Naast het boekje komt een inlegvel met de plattegrond, een overzicht van deelnemende monumenten en het programma van Open Monumentendag-activiteiten in Enkhuizen.  Het boekje en inlegvel kun je vanaf vrijdag gratis ophalen bij VVV Enkhuizen e.o.  en zijn tijdens het weekend van Open Monumenten Dag natuurlijk ook bij de deelnemende monumenten verkrijgbaar. Voor meer informatie kun je ook kijken op ww.openmonumentendag.nl

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post