Politie: Pas op voor oplichting via pinbetaling pakket aan huis

Reactie(s)

REGIO – De politie waarschuwt voor een nieuwe vorm van de babbeltruc aan de deur. Postbesteller komt met pakket aan deur en vraagt een betaling van een klein bedrag via pin, maar dan beginnen de problemen.

Politie Almere “We kregen korte tijd geleden tweemaal een melding van (poging) oplichting. Omdat we graag mensen willen waarschuwen voor deze (nieuwe) vorm van oplichting delen we dit verhaal. Op 13 maart kwamen er twee personen aan de deur van het slachtoffer. Een man en een vrouw droegen beiden kleding van Post-NL en vertelden dat zij een pakketje hadden. Het slachtoffer verwachtte ook daadwerkelijk een pakketje via Post-NL en zag dat het pakketje wat de personen bij zich hadden ook voorzien was van haar adres. De personen aan de deur vertelde aan de vrouw dat zij echter nog wel €2-, portokosten moest betalen door te pinnen. De vrouw mocht dit niet contant betalen.

De vrouw heeft toen haar pincode ingetoetst terwijl haar pinpas in een draadloos pinapparaat zat. De twee personen bij de deur maakten nog een opmerking als: “We kijken niet mee hoor”. Nadat de vrouw probeerde te pinnen nam de man het apparaat waar de pinpas nog in zat over en vertelde hij de vrouw dat er een storing was in het systeem. De man gaf vervolgens de pinpas van de vrouw terug en vertelde dat ze in de middag terug zouden komen. Het pakketje namen zij toen ook weer mee. Later bleek dat er die middag een groot bedrag van de rekening van het slachtoffer was afgeschreven en dat de vrouw een valse pinpas terug had gekregen.”

Tip

De tip dus: Wees alert op situaties waarbij u zomaar aan de deur moet betalen. Als u iets niet vertrouwt vraag dan altijd om legitimatie!. Recent ontvingen wij ook een postbode van PostNL aan de deur. Hij gaf aan dat zij niet werken met mobiel pinnen, alleen contante betalingen aan de deur.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post