Prachtig zwemweer voor hond en baasje [foto’s+video]

Reactie(s)

ZWAAG – Het was donderdag nog even afwachten of het zwemseizoen in De Wijzend misschien nog even verlengd werd. Maar dit bleek niet het geval en dus kon de geplande hondenplons zondag 3 september als afsluiting plaatsvinden.

De editie van 2016 was de eerste bij het Zwaagde buitenland en smaakte duidelijk naar meer. Ook de nieuwe exploitant Optisport zette deze activiteit voort. Maar met een paar kleine wijzigingen. Per hond moest €2,50 toegang worden betaald en slechts één baasje per hond. De eerste editie was gratis en was iedereen welkom. Aan de restrictie van een baasje per hond bleek in het zwembad geen gelukkig geen sprake. Er waren beduidend meer toeschouwers en ook veel kinderen dan er honden waren. Nieuw was ook een goodie bag bij de uitgang en een demonstratie van een hondenschool op een apart veldje.

Poorten open

De nieuwe leiding op en om het zwembad hadden nog niet echt een idee wat hen te wachten stond. “Moeten we het e.e.a. nog afzetten?” werd er om 15.50 uur nog gevraagd. Iets hiervoor werden de laatste zwemmers in het zwembad verzocht het water te verlaten en werden zij in het nieuwe seizoen weer welkom geheten. Stipt 16.00 uur gaat de poort open en kwamen een voor een de honden en hun baasjes het zwembad in.

Angst en plezier

Ruim een uur lang konden de honden zich uitleven in het water. Een labrador twijfelt nog even of hij het water in zal gaan, maar als zijn tennisbal het water in wordt gegooid spring hij alsnog in het water. De wat kleinere honden hebben meer moeite met het water. Zelfs in het ondiepste gedeelte kunnen de korte pootjes de bodem niet raken. Eenmaal in het water spartelen ze snel weer richting de kant.

Mooie opkomst

Na 17.00 uur  loopt het zwembad snel leeg. De honden worden afgedroogd en de baasjes vertalen het zwembad weer. Een enigszins vervuild zwemwater achterlatend. Maar daarom wordt het georganiseerd als afsluiter. En als de laatste hondenbezitter de poort wil verlaten blijken de 75 goodiebags al vergeven te zijn. Een mooie opkomst dus en misschien wordt deze nieuwe traditie ook volgend jaar weer voortgezet.

Foto’s

Kijk voor de gehele foto serie op onze pagina www.onswestfriesland.nl/fotos

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post