Raad stemt in met opknappen Hertenkamp Enkhuizen [video]

Reactie(s)

ENKHUIZEN – De gemeenteraad van Enkhuizen heeft dinsdagavond ingestemd met het plan om het Hertenkamp op te knappen. Het terrein wordt straks anders ingedeeld. Zo krijgen de dieren  nieuwe verblijven en het gebouw van MEC de Witte Schuur wordt verbouwd.

Wethouder Dorus Luyckx is blij met deze instemming. “Mede dankzij de goede samenwerking met Leekerweide en MEC de Witte Schuur hebben we een plan gemaakt voor een duurzame toekomst van het Hertenkamp. Het wordt een mooie plek waar jong en oud graag naartoe gaat voor de dieren en milieueducatie. Daarnaast blijft het Hertenkamp een dagbestedingslocatie.”

Toegankelijkheid

Ook het grasveld waar veel dieren overdag verblijven, wordt aangepakt, zodat het terrein minder drassig is na regenval. En er komen in de toekomst deels andere dieren, die meer passen bij een kinderboerderij. Tot slot wordt de toegankelijkheid naar het terrein aangepakt. Op verzoek van de gemeenteraad wordt er een verhard pad aangelegd zodat ook inwoners die slecht ter been zijn een bezoek kunnen brengen aan het Hertenkamp.

Krediet

De gemeente stelt krediet beschikbaar om de plannen te realiseren. Daarnaast heeft ook Syngenta een donatie gedaan. De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt en start een aanbesteding. De betrokken partijen hebben woensdag geproost op het feit dat de plannen doorgaan en het Hertenkamp een opknapbeurt krijgt.

Video

In onderstaande concept video wordt een beeld geschetst hoe de nieuwe opzet kan gaan worden.

Bron: Video en tekst via facebook/Enkhuizen

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post