Rechter: ‘Aanbesteding Broekerhaven aan Europarcs goed verlopen’

Reactie(s)

Camping Broekerhaven kan verder met Europarcs

BOVENKARSPEL – Europarcs b.v. en de gemeente Stede Broec kunnen verder met het privatiseringstraject van camping Broekerhaven in Bovenkarspel. Dit is de uitslag van het kort geding tegen de gemeente Stede Broec over de overdracht van de gemeentelijke camping aan Europarcs.

Na aanbesteding in december vorig jaar bleek Europarcs de winnende kandidaat om camping Broekerhaven van de gemeente over te nemen. Twee partijen die ook deelnamen aan de aanbesteding waren het niet eens met deze uitslag en stapten naar de rechter.

Uitspraak kort geding

De rechtbank heeft op 28 maart uitspraak gedaan in deze zaak. Uit deze uitspraak blijkt dat de gemeente een goed aanbestedingproces heeft gevolgd. Volgens de rechter heeft de gemeente juist gehandeld bij de beoordeling van de kandidaten die meededen met de inschrijving.

Wethouder Slagter is erg blij met deze uitspraak. “Ik ben opgelucht met het oordeel van de rechter. Niet alleen voor de gemeente maar ook voor de beheerder en de eigenaren van de stacaravans. Dit brengt helderheid en duidelijkheid over het vervolgtraject voor de privatisering.”

Vervolgtraject

De gemeente Stede Broec is eigenaar van camping Broekerhaven in Bovenkarspel. De exploitatie, het beheer en onderhoud zijn op dit moment gemeentelijke taken. De gemeenteraad heeft besloten om de exploitatie, het beheer en het klein en groot onderhoud van de camping inclusief alle rechten en plichten over te dragen aan een private partij.

De gemeente Stede Broec kan nu verder met Europarcs b.v.. De komende tijd zullen de gemeente en Europarcs verdere afspraken maken die nodig zijn voor de privatisering van de camping.

Openstelling

Het is nog niet duidelijk wanneer de camping weer open gaat voor campinggasten en bezoekers van het recreatieterrein. Dit is afhankelijk van de plannen van Europarcs. Een belangrijke voorwaarde voor openstelling van de camping is dat deze moet voldoen aan de brandveiligheidseisen. Europarcs zal hiervoor in overleg met de campinggasten de benodigde maatregelen treffen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post