SP Hoorn doet niet mee aan verkiezingen

Reactie(s)
HOORN – De lokale SP in Hoorn, nu met 4 zetels als coalitiepartij vertegenwoordigd in de raad en met wethouder Nel Douw in het college, zal niet mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dit meldt de SP op haar website.
Als reden dat de lokale SP in Hoorn niet meedoet is dat men hiervoor geen toestemming krijgt van het landelijke partijbestuur.

Onvoldoende geworteld

Het landelijke partijbestuur geeft aan dat de lokale afdeling op dit moment te kwetsbaar en onvoldoende geworteld is in de samenleving. De landelijke SP vindt het belangrijk veel in buurten aanwezig te zijn door ‘buurten in de buurt’ en acties.  “Alleen dan kun je de burgers goed vertegenwoordigen in een gemeenteraad. Alhoewel dit laatste in de afgelopen 4 jaar redelijk gelukt is in Hoorn, is dit ten koste gegaan van aanwezigheid in de buurten. Dit vooral door een gebrek aan menskracht. Een aantal belangrijke mensen voor de partij zijn in de afgelopen jaren weggevallen door o.a. overlijden en ziekte. Ook zijn een aantal mensen na jarenlange inzet gestopt,” wordt als verklaring gegeven voor de mindere zichtbaarheid.

Respecteren besluit

Bestuur en fractie betreuren dit landelijke besluit ten zeerste, maar zullen het besluit respecteren. De komende jaren wil men groeien naar een sterke afdeling met een compleet bestuur en veel actieve leden.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post