Spanning onder bedwang houden en glimlachen naar de jury

Reactie(s)

HOORN – Zondag 26 maart was de eerste Elite Model Look castingsdag tijdens Hoorn Modestad 2017. Honderden tieners vanaf 14 jaar komen naar het Breed waar in een grote tent de inschrijving en de catwalk aanwezig was.

Bijna de gehele middag stond er een flinke rij voor de inschrijving. In totaal kwamen 300 meiden en jongen uit de gehele regio (en daarbuiten) naar Hoorn in een poging om door de jury geselecteerd te worden en kans te maken om model te worden.

Tweede ronde

De modellen in spé presenteerden zich op de catwalk aan de jury. Per vijftal in een mix van jongens en meiden liepen zij twee maal op de catwalk. Hierna was het aan de jury om van deze vijf, één of meerdere namen te noemen voor de tweede ronden. Deze kandidaten kregen voor de photoshoot een natural make-over.

Wel genieten

“En wel genieten,” was de reactie van de presentatrice als tip aan alle deelnemers. “Loop naar de jury en geef ze een goede look.” Een van de jongens vond het best aardig gaan na twee keer heen en weer op de catwalk. “Het ging volgens mij best goed.” De presentatrice voegde daar aan toe dat hij het in tegenstelling tot de vele meiden wel makkelijk had. “Maar jij hoeft niet op hoge hakken te lopen.” Dat kon de jongen zeker als voordeel zien.

Hoewel het zonnetje scheen was het toch vrij fris in de tent. Diverse meiden rilden van de kou, of was het toch van de spanning? Het zou toch een droom zijn om aan het einde van de dag na de halve finale en finale te gaan en een modellen contract te winnen en de hele wereld over te gaan.

Halve finale

Aan het einde van de casting zagen 14 meisjes en 4 jongens hun droom uitkomen toen ze werden geselecteerd voor de volgende fase, de Elite Model Look Nationale Casting op 30 september. De gelukkige deelnemers gekozen door de EML-jury zijn:

Disa / 18 / uit Hoorn Femke / 14 / uit Wijdenes Naomi / 14 / uit Enkhuizen
Anne / 19 / uit Dokkum Myrthe / 14 / uit Zwaagdijk-Oost Marco / 17 / uit Bornwird
Isis / 16 / uit Blokker Nienke / 14 / uit Wognum Nola / 14 / uit Hoorn
Mark / 19 / uit Oldemarkt Nick / 16 / uit Westerland Roos / 14 / uit Wognum
Nakmada / 14 / uit Hoorn Tessa / 14 / uit Wognum Laura / 22 / uit Wervershoof

Foto’s

Opening van de Casting Dag in Hoorn

De openingsspeech van Elite Model Look 2017! Wat een geweldige opkomst en wat een hoop leuke reacties. Alle modellen, super bedankt voor jullie enthousiasme!Tag de mensen die mee hebben gedaan en deel je ervaring. Wij zijn benieuwd naar hoe jullie de casting beleeft hebben.

Posted by Hoorn Modestad on Sonntag, 26. März 2017

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post