Swim To Fight Cancer Hoorn zwemt over de 100.000 bij elkaar

Reactie(s)

HOORN – Zondagavond mocht de organisatie van de Swim To Fight Cancer Hoorn tegenover vele deelnemers en sponsors bekend maken dat de magische grens van €100.000 was bereikt. Het is nog een voorlopige tussenstand want er kan nog altijd gedoneerd worden.

De tweede editie heeft dus een mooi eind gekregen. Dit jaar zou er ook een kinderversie georganiseerd worden, maar door beperkte deelname ging deze niet door. Gelukkig konden enkele deelnemers van deze junior editie onder begeleiding van een ouder alsnog mee zwemmen met de ‘grote mensen’.

Oosterkerk

Even na 16.00 uur zijn alle deelnemers verzamelt in de Oosterkerk op het Grote Oost. In deze mooie ambiance worden zij toegesproken over het programma en de regels van de zwemprestatietocht. De deelnemers konden vooraf kiezen tussen 1km of 2km. Daarna vertrokken alle 170 deelnemers, volgens de organisatie een verdubbeling, onder muzikale begeleiding naar de startlocatie bij ’t Jeudje.

Start en waves

De deelnemers waren verdeeld in 4 waves ofwel 4 series. Elke serie begon met een warming up op een naast gelegen grasveldje waarna de ‘wave’ naar de startlocatie ging. De officiële start werd iets later waardoor de eerste wave net voor 17.30 uur in het water ging. Als eerste ging Maarten van de Weijden als ambassadeur het water in. Burgemeester Nieuwenburg gaf wethouder Ben Tap een zetje zodat ook hij in in het water kon beginnen aan zijn 2,2km.

Route

De route ging langs de Vollerswaal onder de brug door en met een lus langs de Karperkuil naar de Binnenhaven langs de Oude Doelenkade naar de Korenmarkt waar de finish was. De 2km zwemmers zwommen een extra stuk buiten de sluis om, om daarna ook weer terug te keren naar de Korenmarkt. Eenmaal uit het water werd je daar opgewacht met de felicitaties van het volbrengen van de zwemtocht, een medaille als aandenken en een banaan om aan te sterken. Daarnaast een grote badlaken voor het afdrogen en slippers voor de wandeling terug naar de Oosterkerk.

Team Daisy

Het verhaal van deze editie was dat van Team Daisy. Zij haalden als team € 27.227,67 op voor het goede doel en daarmee dus een kwart van het totaal. Daisy is de vrouw van Mark Hoebe. In juli van 2016 hadden zij nog besloten om samen mee te doen aan deze sponsortocht, maar in november 2016 verleed zij. Daarom besloten Mark en zijn dochter Zoey om mee te doen. Mark: “En wij niet alleen, iedereen die ik vroeg in de vriendengroep zij meteen ja.” En zo ontstond Team Daisy.

Foto’s

Onze foto serie is hier te bekijken.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post