‘Taken gestopte De Jong verdelen onder vier wethouders’

Reactie(s)

HOORN – Het Hoornse college van Burgemeester en Wethouders gaat de taken van vertrekkend wethouder De Jong samen opvangen. Dinsdag hebben de coalitiefracties PvdA, SP, CDA, D66 en GroenLinks bekend gemaakt met vier wethouders door te willen gaan.

Daarmee gaan de vier wethouder gedurende zes maanden door tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Eerder werd de afwezigheid van de wethouder De Jong in verband met haar zwangerschap vervangen door Jan Nieuwenburg, nu burgemeester van Hoorn.

Lees ook: Wethouder Judith de Jong legt functie per direct neer

Op zondag 10 september diende wethouder Judith de Jong haar ontslag in, nadat de PvdA-fractie het vertrouwen in haar had opgezegd. De coalitiefracties maakten op dinsdag 12 september bekend deze bestuursperiode samen af te willen ronden. Zij spraken ook het vertrouwen uit dat de zittende wethouders de taken van wethouder De Jong op een goede manier kunnen opvangen.

College betreurt vertrek

“Wij betreuren het plotselinge tussentijdse vertrek van collega-wethouder De Jong,” aldus burgemeester Jan Nieuwenburg namens het college van B en W. “We hebben haar taken onderling verdeeld en doen er alles aan om het werk zoveel mogelijk volgens planning en afspraak door te laten lopen. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit op een goede manier kunnen oppakken en zijn blij met het vertrouwen dat de coalitiefracties in ons hebben uitgesproken.”

Herverdeling taken

De voorlopige herverdeling van taken ziet er als volgt uit:

Financiën                                                                (Theo van Eijk)
Armoedebestrijding en schuldhulpverlening     (Nel Douw)
Inkomensondersteuning en werkgelegenheid (Ben Tap)
Luwtemaatregelen Markermeer                          (Ben Tap)
Erfgoed, archeologie en Monumenten              (Samir Bashara)
Kunst en Cultuur                                                    (Samir Bashara)

Om deze verdeling mogelijk te maken neemt burgemeester Nieuwenburg een aantal taken over van de zittende wethouders; het thema Democratische Stad en Communicatie. Zodra de raad op 26 september een besluit neemt over het voorstel van de coalitie om met vier wethouders verder te gaan wordt de herverdeling van taken definitief.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post