Twee raadsleden uit Ok(é) partij gaan door als Progressief Koggenland

Reactie(s)

KOGGENLAND – Twee raadsleden van de partij Ok(é) partij uit de gemeente Koggenland stappen uit de partij en gaan verder met een eigen partij, Progressief Koggenland. Fractievoorzitter Jim Mollet bevestigd het vertrek. “Zij zijn tot deze stap gekomen wegens hen moverende redenen, gebaseerd op een sterk verschil van inzicht in de te volgen koers van de partij.”

Het gaat om raadsleden Margreet Hoek, Saskia Vlaar en fractievertegenwoordiger Jacques Broers. Zij richten per heden een eigen partij op, Progressief Koggenland. “Met deze partij gaan wij integer en met volle energie de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in, ” aldus Vlaar.

Mollet dank de vertrekkende raadsleden voor hun inzet voor de Ok(é) partij: “Desondanks danken wij beiden voor hun inzet en betrokkenheid in de afgelopen raadsperiode en wensen hen veel succes in hun verdere politieke loopbaan.”

Partij vaarwel

De stap uit de de Ok(é) partij is volgens eigen zeggen “vanwege een verschil van inzicht met de fractievoorzitter over integriteit issues. De door de fractievoorzitter gekozen koers en het daarover niet informeren van de fractie heeft beide raadsleden en de fractievertegenwoordiger doen besluiten om de partij vaarwel te zeggen. Daarmee distantiëren zij zich van eerder door de fractievoorzitter van Ok(é) gedane uitspraken en berichtgeving daarover in de media.”

Met Progressief Koggenland willen Margreet Hoek , Saskia Vlaar en Jacques Broers de inwoners van Koggenland gaan vertegenwoordigen. “Wij gaan ons inzetten voor verbeteringen op het gebied van het sociaal domein, het onderwijs, milieu en duurzaamheid , recreatie en natuurlijk snel internet.”

Vanaf heden

Progressief Koggenland neemt, ook vanaf heden, als eigenstandige fractie en met de raadsleden Margreet Hoek en Saskia Vlaar deel aan de raadsvergaderingen van Koggenland.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post