Nieuwe visualisatie N23 Westfrisiaweg te bekijken met VR bril

Reactie(s)

REGIO – De provincie Noord Holland heeft een nieuwe online 3D visualisatie beschikbaar gemaakt. Je kunt hierin de nieuwe kruispunten en rotonden zien van het traject van Enkhuizen via de A7 naar Heerhugowaard.

In tegenstelling tot de eerdere visualisatie kun je in deze versie niet met de weg mee ‘vliegen’. Je maakt een keuze uit de ‘Kaart’, ‘Tour’ of ‘VR’. Bij de eerste twee kun je de kruispunten bekijken via een kaart of uit een lijst aan de linkerkant (Tour). Daarna kun je inzoomen en ronddraaien rondom dat kruispunt.

VR

In deze nieuwe versie is het ook mogelijk om de kruisingen te bekijken in VR, of te wel Virtual Reality. Met behulp van een VR bril of Google Cardbox zie je dan twee schermen op de smartphone die in de bril één beeld vormen. Door je hoofd te bewegen, beweegt ook mee wat je ziet.

Er zitten nog wat kleine onvolkomenheden in. Zo is bij Tour na de Strip de Noorderboekert de volgende optie en daarna de Rijweg. Deze volgorde is onlogisch omdat de Rijweg tussen de Strip en Noorderboekert ligt. Ook kun je de ‘achterkant’ van de situatie bij de Balkweiterhoek niet zien. Ook zijn de belijningen op de tweebaansrotonden niet heel logisch. Maar geeft het projectbureau daarop aan; “het geeft een globaal beeld van hoe het wordt en er zitten op sommige plekken inderdaad wat oneffenheden.” Tevens staat onderaan elke beeld ‘Aan de beelden in deze tour kunnen geen rechten worden ontleend.’ Net als VR kan de werkelijkheid anders zijn (of worden).

De nieuwe visualisatie is hier te bekijken.

Inloopavonden

De uitgebreide versie hiervan kun je bekijken tijdens onze inloopavonden in mei en juni of in het informatiecentrum van het projectbureau N23 Westfrisiaweg in Zwaag.

Oude versie

Van de oude versie hebben wij in september 2014 een ‘vogelvlucht’ gemaakt die vanuit de A7 naar Enkhuizen gaat en vanaf de A7 via Spierdijk en Obdam naar Heerhugowaard. In totaal zijn beide video’s al meer dan 108.000 keer bekeken.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post