Wethouder Olierook treed af na motie van wantrouwen

Reactie(s)
ENKHUIZEN – “Naar aanleiding van beraadslagingen in de raad heeft wethouder Olierook met onmiddellijke ingang ontslag genomen.” Dit meldt de gemeente Enkhuizen op haar website.

Tijdens raad werd een motie van wantrouwen uitgesproken aan het adres van wethouder Olierook. Hem werd verweten om meerdere niet uitvoeren van de actieve informatieplicht aan de raad. “Wij hebben meerdere keren nieuws uit het NHD moeten vernemen.”

Hierna werd de raad kort geschorst en kwam de wethouder met een statement. “Politiek is een spel, en het spel stond op de wagen. Ik voel geen enkele behoefte om mij te verdedigen. Ik denk dat een goed wethouder ben, was. Ik constateer dat er onvoldoende draagvlak is vanuit deze raad voor mijn functioneren als wethouder. Dus ik treed onmiddellijk af.”

Hierop besloten ook wethouder Kok en wethouder Wijnne hun portefeuille ter beschikking te stellen. Wethouder Kok: “We hebben collegiaal bestuur. Dat betekent dat wij beide onze portefeuilles ter beschikking stellen. Dat houd praktisch in dat tot er een oplossing is in deze raad wij zullen waarnemen.”

Kort statement college Enkhuizen

“Het college is onaangenaam verrast door de plotseling ontstane politieke situatie. Wij zien ons daardoor genoodzaakt onze portefeuilles ter beschikking te stellen. Het is nu aan de raad om een oplossing voor deze situatie te vinden. De zittende collegeleden zullen de lopende zaken blijven behartigen.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post