Windhoos, blikseminslagen en straten blank in Westfriesland

Reactie(s)

REGIO – De flinke regenbuien van maandagavond gingen gepaard met veel bliksem boven Westfriesland. In Hoorn slaag de bliksem in een woning aan de Bastion. Boven Hoogkarspel trok een windhoos over een deel van het dorp met grote schade tot gevolg.

Hoorn

Rond 19.45 uur sloeg de bliksem in in een woning aan de Bastion in Hoorn. Door de blikseminslag is de CV installatie helemaal doorgebrand. De verschrikte bewoners werden door een overbuurman gewaarschuwd over de inslag. De gealarmeerde brandweer en politie hoefden gelukkig niet veel te doen. Behalve de cv installatie leek de schade beperkt. En andere blikseminslag had ook weinig schade.

wateroverlast 11 sept.2017

Posted by Fotografie Gerda Beek on Montag, 11. September 2017

Volgens een meldingen staan de Johannes Poststraat en Metselaarstraat (foto’s hierboven) ook grotendeels blank. Op bepaalde plaatsen is er zoveel regengevallen dat de regelafvoer via de straten het water niet aan kan. Hieronder nog enkele video’s van wegen en straten die blank staan in Hoorn.

Hoogkarspel

In onderstaande video van Frans van Muijen is de slurf van de windhoos te zien. Bij enkele woningen bleken tientallen dakpannen van het dak gewaaid te zijn. Verder is een kas van VOF Stap-Sjerps op De Gouw compleet in elkaar gevouwen, zo lijkt het op de foto’s.

Lees ook: Burgemeester geschrokken van gevolgen windhoos Hoogkarspel

<< het artikel wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe foto’s en meldingen >>

“Onze auto werd door de windhoos opgetild tot kniehoogte en in t gras weer neergekwakt,” meldt Kirsten de Vries ons.

Een watertrap bij Hoorn Kersenboogerd. Ingezonden door Jessica faijdherbe.

“Clement Maertenszstraat : water liep de berging in. drempels waren blijkbaar toch nog niet genoeg opgehoogd. Morgen Intermaris even bellen zodat t niet nogmaals gebeurd.” Zie ook onderstaande foto via Yvette Damhuis.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post