Kerst op het Plein in Hoorn; Vrijmibo, kerstmarkt en Herrie Christmas

Reactie(s)

HOORN – Vrijdagavond start Kerst op het Plein in Hoorn. Het is de tweede editie van het evenement, op de Noorderveemarkt in de binnenstad van Hoorn. “Een volle programmering biedt het hele weekend vermaak en gezelligheid voor jong en oud,” aldus de organisatie.

Dit jaar is er extra ruimte gecreëerd op het plein op de Noorderveemarkt zodat tussen de schaatsbaan en kinderactiviteiten een verwarmde tent staat die als sfeervolle XXL huiskamer dient. Ook staan daar verschillende sneeuwhuisjes met echte winterkost als snert, bratwurst en broodjes rookworst.

VrijMiBo Christmas edition

Het team van VrijMiBo start op de vrijdagavond met een stevig feestje. Met de party coverband KINK en de vertrouwde DJ’s Peter en Benno in de grote verwarmde ‘Amstel Biergarten’ feesttent. Aanvang 18:00, de entree is gratis. Voor de inwendige wens staan er foodtrucks voor een broodje zelfgedraaide rookworst, zelfgemaakte friet, burgers en bratwurst en natuurlijk kan ook de snert niet ontbreken.

Gezellige kerstmarkt

Zaterdag en zondag is de kerstmarkt geopend. “De belangstelling voor de kerstmarkt blijkt groot, er zijn meer dan 60 inschrijvingen binnen gekomen,” meldt mede organisator Willem Oudt. Alle kramen en huisjes worden gezellig bij elkaar geplaatst op het Kleine Noord, aan de overkant van de Noorderveemarkt. Daar is ook ruimte voor kinderactiviteiten, optredens en vermaak.

‘Après-skiën’ met de Snollebollekes

Zaterdagavond wordt de grote verwarmde ‘Amstel Biergarten’ feesttent op Kerst op het Plein omgedoopt worden tot ‘Herrie Christmas’. Met een optreden van de Snollebollekes, bekend van de vrolijke meezinger ‘Op en Neer.’ wordt het zaterdagavond wederom één groot feest. Kaarten zijn verkrijgbaar via bit.ly/herriechristmas

Senioren ontbijt

In samenwerking met Herberg Hoorn wordt er zondagochtend een gratis kerstontbijt aangeboden voor senioren. Het ontbijt welke inmiddels is volgeboekt, dat veel meer is dan alleen een vers broodje met koffie en thee wordt gehouden in de verwarmde tent. Hier worden de gasten opgewacht in een sfeervolle ambiance. Ook is er live-muziek aanwezig en zijn er optredens van het Carol Inn Choir en zangduo Dick & Melissa. Vanaf 12.00 uur is het plein wederom open voor publiek en zijn er diverse optredens van koren, artiesten en muzikanten.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post