Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 2 stilte voor de storm

Reactie(s)

REGIO – Zaterdag begint de Ronde van Spanje met daarin twee Westfriezen. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 2: stilte voor de storm

Tijdens de La Vuelta van 2017 zijn er maar liefst twee wielrenners uit West-Friesland actief, Jetse Bol en uiteraard Peter. Gekscherend werd op Twitter al het een ander heen en weer getweet tussen Jetse en Peter. Grappig was dat Thomas Dekker zich er ook nog even mee bemoeide. Toen Jetse richting Peter en Tino Haakman (WV West-Frisia wielerlegende) een tweet stuurde met de vraag of de trui voor de beste Westfries al onderweg was, mengde Dekker zich in het gesprek; “Goed dat ik niet meer mee mag doen, alhoewel Jetse tegenwoordig klimgeit van beroep is..”. Daarop mengde Youri IJnsen van WielerFlits zich in het gesprek, IJnsen; “We kunnen je wel achter het peloton aan sturen met een transponder”. De reactie van Jetse was hilarisch, Bol; “Jaagt de West-Friese wielerbond wel mooi op kosten qua biologisch paspoort enzo…”.

Al met al, de stilte voor de storm is begonnen. De Westfriese strijd, die ooit op continentaal niveau is begonnen, zal er een zijn met een knipoog, al zal Peter een glimlach niet kunnen onderdrukken als hij Jetse tijdens een etappe voorblijft, Peter; “Het is, buiten de knipoog wedstrijd om de beste Westfries, simpelweg ontzettend gaaf dat je tien jaar geleden met elkaar bij Sinnige bouw hebt gereden en nu samen voor de eerste keer de La Vuelta rijdt, dat had ik destijds niet durven dromen’. Jetse is en blijft een vertrouwd gezicht in het peloton, zal ongetwijfeld door zijn nieuwe klimmersbenen Peter in het klassement ver voor blijven, dat terzijde. Als het om andere wielrenners gaat, praat Peter in het peloton, op een rustige dag, zo nu en dan met de andere Nederlanders, Peter; “Zo nu en dan wordt er wel eens in ritten waar het kan een dolletje gemaakt, zodra het nerveuzer wordt is dit niet aan de orde. Op het moment dat het rustig aan gaat praat ik weleens met Wout Poels. Met name zijn het buiten de ploegmaten, altijd de Nederlanders waar je een praatje mee maakt, met name tijdens de lange saaie ritten”.

Vandaag stond voor Peter in het teken van de verkenning van het parcours voor morgen, Peter; “Het is een redelijk technisch parcours, tijdens de 13,7 kilometer, zijn er maar liefst 19 bochten”. Het team kijkt ondanks het moeilijke en technische parcours erg uit naar de ploegen strijd. Vandaag staat verder de ploegenvoorstelling om 19.30 op het programma, Peter; “Het zal een spannende avond worden met veel spektakel, ik kijk er erg naar uit”.

– MB

Tijdens de La Vuelta zullen wij elke dag even babbelen met Peter, het verslag hiervan is te lezen op de Facebookpagina: Fietsen met Peter. Vragen aan Peter kunnen gesteld worden door middel van een reactie op de dagverslagen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post