Fietsen met Peter in Ronde van Spanje: Deel 4 Alles op Blythe

Reactie(s)

REGIO – Zaterdag is de Ronde van Spanje begonnen met daarin twee Westfriezen. Jetse Bol uit Avenhorn en Peter Koning uit Venhuizen. Met Koning blikken we vooruit en terug op deze tot de top3 behorende wieleretappes. Dit in samenwerking met Fietsen met Peter.

Deel 4: Alles op Blythe

Etappe 2: Nimes – Gruissan (203,4 kilometer, vlakke etappe)

Vandaag stond de eerste reguliere etappe op het programma, ook deze werd nog op Frans grondgebied gereden. Wie voor de etappe van vandaag, de etappe op papier zou zien, zou denken dat het een dag voor de sprinters zou worden. Gisteren zei Peter het volgende over de etappe van vandaag; “Morgen staat er een vlakke etappe op de planning, met waarschijnlijk wel wat wind, dus wie weet ontstaan er waaiers. Wij bereiden ons met name voor op een sprint met onze sprinter; Adam Michael Blythe. Maar wij zullen ook strijden voor de kopgroep, dit zodat wij niet hoeven te werken om de kopgroep terug te halen”.

Peter had het goed gezien, diverse ploegen probeerde waaiers te trekken, helaas lukte dit niet op de verwachte manier en dit resulteerde in een ontzettend saaie rit, al maakte het slot nog een hoop goed. Waar iedereen de sprinters verwachtte, won uiteindelijk de Belg Yves Lampaert verrassend. Hij zette alle ‘sprinters’ te kijk, won de etappe en pakte ook de rode leiderstrui. Als tweede eindigde, Lampaert zijn teamgenoot, Matteo Trentin, dit maakte het Quick-Step Floors Cycling Team feestje compleet. Voor Peter zijn team Aqua Blue Sport was er meteen het eerste kleine succesje, de sprinter van het team Adam Blythe, sprintte naar een derde plaats.
Peter over de etappe van vandaag; “Het was een nerveus dagje, maar ik voelde mij goed. Het zag er snel naar uit dat er geen kopgroep weg zou gaan rijden, dit omdat alle ploegen een plekje voor in het peloton wilde behouden. Als ploeg waren wij vandaag goed, wij hebben gewerkt voor Adam Blythe. Na dat ik mijn werk had gedaan, gaf de ploegleiding aan dat ik de wedstrijd rustig uit moest rijden, dit heb ik gedaan. Op dit manier sta ik morgen weer zo fris mogelijk aan de finish. Vooraf hadden wij getekend voor de derde plaats van Blythe, toch is het jammer dat hij niet twee plaatsjes hoger staat. Wie weet lukt het Blythe aankomende week wel een keer, wij blijven hier uiteraard voor strijden”.

De beste Westfries in de etappe was vandaag Jetse Bol, hij pakte tevens de Westfriese leiderstrui. De landelijke media blijft in de ban van de Westfriese strijd, Bol werd geïnterviewd door Kees Jongkind van de NOS Sport en ook hier kwam Peter te sprake, zie hier het filmpje; https://nos.nl/…/2188927-wielerploeg-manzana-zeven-colombia…

Voor Peter was het vandaag dus een prima dag. Het meest opvallende van vandaag was volgens Peter; “Het feit dat ik onwijs heb genoten van de eerste echte etappe in deze Vuelta. Het was leuk om te zien dat iedereen je feliciteert met mijn deelname. Verder vandaag wat contact gehad met de andere Nederlanders, onder andere Wout Poels en Wilco Kelderman, dat is toch mooi”.

Morgen staat er, al vroeg in de Vuelta, een bergrit van 158,5 kilometer van Prades Conflent Canigó naar Andorra la Vella op het programma. Met maar liefst twee bergen van de eerste categorie en een van de tweede categorie, mogen de renners morgen vol aan de bak, Peter over de dag van morgen: “Morgen mogen we meteen vol aan de bak, ik zal er alles aan doen om de schade te beperken en toch niet te veel energie te verbruiken. Uiteraard zal ik flink moeten doortrappen om de tijdlimiet te halen”.

Hasta mañana!

Positie etappe: 162ste op 2.32
Positie klassement: 151ste op 3.14
Westfries etappe: 2de op 2.19
Westfries klassement: 2de op 2.04

– MB

Tijdens de La Vuelta zullen wij elke dag even babbelen met Peter, het verslag hiervan is te lezen op de Facebookpagina: Fietsen met Peter. Vragen aan Peter kunnen gesteld worden door middel van een reactie op de dagverslagen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post