Gemeentehuis gewoon open na brand in parkeergarage

Reactie(s)

HOOGKARSPEL – Zaterdagavond is er brand uitgebroken in de parkeergarage van het gemeentehuis in Hoogkarspel. Gelukkig had de brandweer de brand redelijk snel onder controle en zijn er geen mensen gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de oorzaak en roept getuigen op zich te melden. Het gemeentehuis heeft op verschillende plekken roetschade maar is maandag gewoon open. De parkeergarage kan nog niet worden gebruikt.

Schade gemeentehuis

Door de brand ontstond er rookontwikkeling in een aantal kantoren. Hier kan nog niet gewerkt worden en zal eerst de lucht geventileerd moeten worden. Hiervoor worden luchtzuiveringsapparaten ingezet. Door de brand zijn ook rioolbuizen gesmolten. Daardoor zijn niet alle toiletten bruikbaar in het gemeentehuis. De toiletten voor bezoekers zijn wel toegankelijk.

Daders vinden

Burgemeester Pijl: “We kunnen inmiddels aannemen dat de brand is aangestoken. Verschrikkelijk dat zoiets gebeurt. Ik hoop dat de daders snel worden gepakt. Heeft u iets gezien? Meld het bij de politie.”

Politieoproep

Heeft u iets gezien of andere informatie die te maken kan hebben met deze brand? Belt u dan s.v.p. met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000. Melding doen kan ook via een contactformulier

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post