Provincie test nieuw type markering op nieuwste deel Westfrisiaweg

Reactie(s)

HOORN – Aannemer Heijmans gaat woensdagavond de zuidbaan tussen de Rijweg en de Noorderboekert aansluiten op het bestaande deel van de Westfrisiaweg. Dit nieuwe stuk asfalt is versnelt aangelegd door de slechte staat van het oude wegdek (noordbaan). Bij dit nieuwe stuk alvast wordt gebruik gemaakt van een nieuw type wegmarkering die beter zichtbaar is bij nat en donker weer.

“Door het donkere en natte weer merk je vast ook weleens dat je de wegmarkering minder goed kunt zien. Denk daarbij aan haaientanden, pijlen en belijning. Dat is vooral op de stukken waar geen openbare verlichting is,” aldus de provincie Noord Holland, de opdrachtgever van deze werkzaamheden. “Daar is misschien iets op gevonden. Het zogenaamde Thermolit Fabiola. Dit type wegmarkering is beter zichtbaar bij nat en donker weer.”

Het is nieuw en dus er moet er worden getest of het goed werkt. Dit wordt gedaan bij het nieuwe wegdeel tussen de Rijweg en de Noorderboekert (Zwaag). Dit nieuwe wegdeel zal vanaf donderdagochtend 6.00 uur berijdbaar zijn.

Hinder

Voor het omzetten van een deel van de weg met het nieuwe wegdeel kan er woensdagavond hinder zijn tussen de strip en de Noorderboekert. Kijk hier voor meer informatie.

Door het donkere en natte weer merk je vast ook weleens dat je de wegmarkering minder goed kunt zien. Denk daarbij aan…

Posted by N23 Westfrisiaweg on Mittwoch, 6. Dezember 2017

edit: Het is een test van de provincie en niet van Heijmans. Dit is aangepast.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post