Parkeergarage gefaseerd open; Verboden voor hangjongeren

Reactie(s)
HOOGKARSPEL -Vanaf dinsdag 19 december gaat de parkeergarage onder het gemeentehuis van Drechterland gefaseerd weer open. Het eerste gedeelte wordt dinsdag vrijgegeven waarna de rest van de ruimte in de dagen daarop volgt. De garage was enkele maanden dicht als gevolg van de brand op 16 september. De parkeergarage blijft openbaar. Ten behoeve van de veiligheid worden wel enkele maatregelen genomen, zoals aanpassing van de openingstijden en extra cameratoezicht.

Aanpassingen

De openingstijden zijn voortaan: maandag t/m donderdag van 7:00-20:00 uur en vrijdag t/m zondag van 7:00-18:00 uur. In het weekend is de garage dus ‘s avonds dicht. Tot nu toe was de garage iedere dag van 8:00-21:00 uur geopend. De ingang zal worden afgesloten met een zogenaamde ‘speedgate’. Dit hekwerk opent wanneer er een voertuig wordt waargenomen. Verder wordt het cameratoezicht in en rond de parkeergarage uitgebreid. De parkeergarage is uitsluitend bedoeld om auto’s te parkeren, en is dus niet toegankelijk voor bijvoorbeeld hangjongeren.

Schade

De afgelopen periode is gewerkt aan herstel van de brandschade. Die komt uit rond € 450.000. De gemeente is hiervoor verzekerd. Niet alle herstelwerkzaamheden kunnen nu worden afgerond. Zo zal de coating van de vloer pas aangebracht kunnen worden, wanneer de minimumtemperatuur 14 graden is. Ook het reinigen van de gevels en de spouwen wordt na de winterperiode gedaan. Beide vormen geen belemmering om de garage weer te kunnen gebruiken.

Bron: tekst afkomstig van drechterland.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post