Kinderen afgebrande school Het Driespan week vrij (updates)

Reactie(s)
ENKHUIZEN – In basisschool Het Driespan aan de Flosbeugel in Enkhuizen heeft zaterdagavond een grote brand gewoed. De school kan als verloren worden beschouwd. Ook bij het aangrenzende gebouw van Berend Botje is flinke schade.

Update zondag

Update 10:51 uur via gemeente Enkhuizen: De brand is geblust. De alarmering om ramen deuren gesloten te houden is niet meer van toepassing. De bewoners die vannacht elders onderdak hebben gehad mogen na de koolmonoxidecontrole weer in hun woningen. De gemeente bekijkt in samenspraak met het Driespan  Flosbeugel en BSO Berend Botje wat de opties zijn voor tijdelijk onderdak. Ouders worden hierover door de school en Berend Botje geïnformeerd.

Week vrij

De kinderen die op de afgebrande basisschool Het Driespan in Enkhuizen zitten zijn komende week vrij. Dat maakte directeur Wilco Dam zondag bekend aan NH. De directie van de school en de gemeente Enkhuizen hopen een geschikte plek te vinden om na de herfstvakantie de lessen te kunnen hervatten.

Zaterdag

Hieronder de updates van de brand via gemeente Enkhuizen.

Update 23.20 uur: De brandweer is nog bezig met nablussen. In de omgeving kunnen roetdeeltjes liggen. Bewoners kunnen dit wegvegen. Zes woningen zijn ontruimd. Bewoners kunnen in de loop van zondag weer terugkeren. Eerst moeten er nog metingen worden gedaan, voordat de woningen worden vrijgegeven.

Update 20:02: Omwonenden worden opgevangen in sporthal de Drecht, Boendersveld 1. Er gaat daar een bus heen van Alpha Tours. Omwonenden kunnen instappen in de bus naar opvanglocatie op het kruispunt van de Sebastiaan Centenweg en de Schans.

Update 20.00 uur: De rook daalt iets naar beneden. Hier kunnen mensen last van krijgen in de woonwijk. Nogmaals: Ramen en deuren dicht en zet uw ventilatie uit. Ga niet naar buiten als dit niet noodzakelijk is. Rook is altijd gevaarlijk.

Update 19.45 uur: Omliggende woningen worden ontruimd en bewoners elders opgevangen.

Update 19.40 uur: Brandweer probeert brandende deeltjes met stralen neer te slaan. Blijf uit de buurt en voor omwonenden: controleer uw tuin. Er is geen asbest vrijgekomen.

Update 19.00 uur: In rook zitten altijd schadelijke stoffen. Daarom wordt u geadviseerd uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten.

Update 18.45 uur: De school kan als verloren worden beschouwd. Er is een NL-alert in verband met de rookontwikkeling over de woonwijk. De brandweer blust van buiten naar binnen en heeft de ramen ingegooid om de hitte uit de school te krijgen.

De restanten van basisschool Het Driespan © WEEFF.NL

Video’s

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post