Be-You informatieavond voor LHTB-pubers en -jongvolwassenen

Reactie(s)

ENKHUIZEN – Op vrijdag 10 februari van 19.30 tot 21.30 uur is de eerste LHBT informatieavond in de Drommedaris. Iedereen die meer wil weten over LHBT (lesbisch, homo, biseksueel en transgender) of hierover wil praten is van harte welkom.

De werkgroep ‘LHBT Enkhuizen en omgeving’ strijdt voor meer activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden voor jonge LHBT-ers. Daarnaast willen ze dat er informatie voor en over LHBT-ers te vinden is op de gemeentewebsites.

Vorig jaar zomer deden Lonneke den Hartog en Brenda Timmer, twee moeders én ervaringsdeskundigen, een oproep in de media voor meer aandacht voor LHBT-jongeren. Hierop hebben ze steun gekregen van allerlei mensen die ervaring hebben met LHBT en ontstond de werkgroep ‘LHBT Enkhuizen en omgeving’. Ze hebben de facebookpagina LHBT Enkhuizen e.o. gemaakt, waarop onder andere regelmatig gedeeld wordt wat er voor LHBT-ers in het land te doen is.

Met hun filmpje van Paarse vrijdag op de RSG en de Praktijkschool kregen ze ook flink aandacht op facebook. Daar is de werkgroep heel blij mee. Werkgroeplid Cindy Schiltmeijer: “Informatie over LHBT kunnen vinden is net zo belangrijk als de informatie die je zoekt over bijvoorbeeld een peuterspeelzaal voor je kind.” En dat is waar de werkgroep voor gaat: bekendheid voor LHBT en meer activiteiten voor de LHTB-pubers en -jongvolwassenen.

Informeel

Tijdens de LHBT informatieavond Be-You hoopt de werkgroep veel mensen te spreken om te kunnen inventariseren waaraan behoefte is onder de LHBT-ers. Ook zijn er diverse organisaties aanwezig, zoals Transvisie, Roze in Blauw (Politie), Roze Senioren West-Friesland, COC-Noord-Holland-Noord en het Transgender Netwerk.

Be-You is informeel; geen sprekers, films of een PowerPointpresentatie, maar gewoon lekker aan tafel aanschuiven, luisteren en vragen stellen. Of ervaringen vertellen die u kwijt wilt. Brenda Timmer: “We willen gewoon meer mensen leren kennen die iets met LHBT hebben of hierover meer willen weten. Hoe meer mensen, hoe meer bekendheid en hoe meer de werkgroep voor de samenleving kan betekenen.”

Op de foto v.l.n.r.: Robin, Brenda, Maranda, Cindy, Lonneke en Sander. De foto is genomen door Arnoud Nooij.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post