Jongen (9) verliest hand bij ongeluk op zeilschip

Reactie(s)

ENKHUIZEN – Maandagmiddag rond een uur heeft er een verschrikkelijk ongeval aan boord van een zeilschip op het Markermeer plaatsgevonden. Een negen jarige jongen zijn hand was geamputeerd.

Het zeilschip lag ongeveer acht mijl ten zuiden van Enkhuizen. Door de bemanning van het zeilschip was al eerste hulp verleend maar verdere medische hulp was met spoed gewenst.Ter plaatse aangekomen is het slachtoffertje verder gestabiliseerd en in goede samenwerking met het ambulance personeel en commercieel hulpverlener Lima Delta door een van de reddingboten met spoed overgebracht naar de wal.

Ondertussen was een Search And Rescue Helikopter opgeroepen om het slachtoffertje zo snel mogelijk in het Amsterdam Medische Centrum te krijgen voor de juiste specialistische hulp. Daar eindigde de hulp namens de KNRM niet. “Nadat het slachtoffertje met de heli was afgevoerd is reddingboot Watersport terug gegaan naar het zeilschip voor de opvang van de hevig geschrokken en geëmotioneerde overige opvarenden. Bij aankomst in de haven is opvang door slachtofferhulp voor deze mensen geregeld.”

Bron: knrm.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post